Damerna vann en och förlorade en i säsongsöppningen, herrarna förlorade också en och vann den andra

SC Saragozas damlag reste med smal trupp till Kanuunahalli i Karleby. För motståndet i den första matchen stod Nurmon Jymy som också kunde göra ett straffmål och vinna matchen med 1-0. SPV III fick sedan se Saragoza spela ut, seger med 5-2.

Herrarna förlorade mot seriens gigant Kotkat. Matchen var stundtals rätt jämn – men ett par svarta minuter i slutet av den andra perioden (3-1 till Kotkat) blev droppen som fick bägaren att rinna över. Tredje perioden utökade Laiho-klanen (bröderna Toni, Jani och Ville) sin ledning och matchen var i praktiken avgjord. Jaakko Riippi reducerade två gånger om i den tredje perioden, men närmare är 4-7 kom Saragoza aldrig.

E.P.V.T. ledde serien efter den första turneringen, kanske detta hade stigit Etseripojkarna åt huvudet, för saldot i den andra turneringen blev 0 poäng. Eteläpohjanmaan Vapaustaistelijat inledde dock starkt och kunde forcera in ett tvivelaktigt ledningsmål redan i den tredje matchminuten. Saragoza fortsatte sitt strävsamma slit och belönades först genom Riippis kvittering och sedan 2 x Hannus inom loppet av 4 sekunder. Frihetskämparna gav inte upp utan reducerade omedelbart i inledningen av den andra perioden. 3-3 kvitteringen kom på ett för Saragoza kännspakt sätt, en av Etserispelarna zorrade in bollen på Kari Pakkanen-vis. Efter 3-3 kvitteringen lossnade Mika Haapamäkis spännband och han kunde trycka in 3-4. Anthony Hannus utökade ledningen på ett friläge en dryg minut senare.

Ett par minuter in i den tredje perioden kom kedjekamraterna Riippi och Sjögren loss och kunde njuta in 3-6. Den tredje perioden blev en bevakning av ledningen samt ett effektivt utnyttjande av kontringar, Anthony Hannus punkterade matchen när han förvaltade en passning av Jani Korpi. E.P.V.T. kunde reducera med ett jätteskott mitt ur sektorn.

Förutom målskyttarna bör nämnas att Jonathan Ahlvik som gjorde sin första match som försvarare ständigt var en sten i skon på motståndarna, Klaus Erlands fortsatte att agera lungt och säkert. Fredrik Sundell rev och slet och kunde med lite bättre precision och flyt klämt ett par strutar. Jarkko Harju var återigen en vägg i målet.

Kedjekonstellationerna:

1. Sjögren-Riippi-Haapamäki, Siljamäki-Mänty
2. Korpi-Backlund-Hannus, Erlands-Ahlvik
3. Sundell/Petäjävirta-Hautaviita-Filppula

Mikko Siltanen saknades på grund av skada. Nästa turnering spelas i Vimpeli den 5.11. Då är det hårt motstånd från Vasatrakten som väntar, Wasa Devils och FBC Luja.