Herrarnas hemmaturnering

I hemmaturneringen i Kristinahallen fick SC Saragoza ta emot Jalas från Jalasjärvi, det enda laget som man ännu inte mött i årets innebandyfyra. Inledningen bjöd på jämnt spel, där Jalas kunde peta in ett tidigt ledningsmål bakom Saragozamålvakten Christoffer Hedman. Kvitteringen blev skön, med knappt två minuter kvar av den första perioden lyckades Mika Haapamäki, Jaakko Riippi och Sebastian Sjögren spela Jalasförsvaret upp på läktaren och Sjögren kunde knipa in 1-1, assisterad av Riippi.

Andra perioden utökade Saragoza sin ledning, först i samma sekund som Jalas blev fulltaligt lyckades den nykomponerade powerplayuppställningen genom Ville Siljamäki, assisterad av Janne Smeds. När sedan Smeds blev utvisad slog Anthony Hannus till, mål i numerärt underläge.

Tredje perioden blev onödigt spännande. Först reducerade Jalas på ett frislag. Backlund utökade ledningen med ett riktigt flippermål och sedan reducerade Jalas igen på frislag. Allt detta inom de första två minuterna av den tredje perioden. Jani Korpi drygade ut ledningen och Ville Siljamäki kunde fastställa slutresultatet, assisterad av Riippi, direkt efter en hård forcering av Jalas under Siljamäkis utvisning. Slutresultatet 6-3 får hemmalaget vara mer än nöjt med och efter den första omgången av innebandyfyran kan man konstatera att målsättningen att vinna fler matcher än man förlorar håller. De första sju matcherna bjöd nämligen på fyra vinster och tre förluster. Kedjorna i den första matchen: Haapamäki-Riippi-Sjögren, Korpi-Backlund-Hannus, Kohtala-Smeds/Hautaviita-Filppula. Backparen: Siljamäki-Mänty, Hautaviita/Smeds-Ahlvik.

Andra serieomgången inleddes med det andra mötet mellan SC Saragoza och SC Alajärvi. Alajärvi inledde piggast och kunde gå upp i en 3-0 ledning redan under den första periodens fem första minuter. Hedman i målet kommenterade efter matchen att han inte gjorde en enda räddning innan det stod 0-3 på resultattavlan i Kristinahallen.

SC Saragoza kunde reducera i den åttonde matchminuten genom Jaakko Riippi (Mika Haapamäki). En dryg minut efter reduceringen blev Anthony Hannus utvisad 5 minuter med ett automatiskt matchstraff som följd efter en oförarglig skuldra mot skuldra-tackling vid sargen. Farligt spel löd domen. Hård men korrekt. Saragoza spelade bra i underläge och resten av perioden blev mållös. Nya kedjor lades upp i periodpausen, och det laddades upp ordentligt.

Andra perioden hann inte heller bli mera än 25 sekunder gammal innan reduceringen kom genom Sjögren (Siljamäki). Sedan hittade Alajärvi melodin igen och kunde göra 4 raka mål. Alla genom välplacerade skott. Saragoza kunde utnyttja ett powerplay i slutet av perioden genom Siljamäki (Sjögren) och siffrorna inför den sista perioden var följaktligen 3-7.

Trots en nedbantning av spelarmaterialet och en ursinnig forcering lyckades hemmalaget inte göra mera än ett mål i den sista perioden, Jaakko Riippi reducerade och fastställde slutresultatet till 4-7. Kedjorna i den andra matchen: Haapamäki-Riippi-Sjögren, Korpi-Backlund-Hannus/Kohtala, Kohtala/Sundell-Hautaviita-Filppula. Backparen: Siljamäki-Mänty, Hautaviita/Smeds-Ahlvik.

Efter åtta spelade omgångar har Saragoza lika många poäng och ligger i mitten av tabellen. Nästa turnering spelas i Kurikka 9.12. Där möter Saragoza hemmalaget KuRy och E.P.V.T.