Herrarna inledde med en förlust och en vinst

Herrarnas division fyra säsongen 2008-2009 drog igång i Kauhajoki idag. Saragoza fick möta gamla bekantingar redan i säsongsinledningen när Team Atria (Seinäjoki) och Kurikan Ryhti stod för motståndet. Förlust blev det i den första matchen när Team Atria kunde slå Saragoza med 3-7 (1-4, 1-0, 1-3) efter mål av Eero Haapala (Mats Backlund), Jani Korpi (Jaakko Riippi) och Riippi (Mika Haapamäki). I den andra matchen släppte premiärnerverna och Kurikan Ryhti besegrades med 4-7 (2-3, 1-1, 1-3) efter ett Kurikkasjälvmål direkt på första tekningen och mål av Haapamäki (Riippi), Haapamäki (Mikael Filppula), Korpi (Kim Hammarberg), Backlund (Riippi), Filppula (Haapala) och Haapamäki (Backlund).

Saragoza fick bege sig till Kauhajoki med aningen decimerat manskap – bland andra Christoffer Hedman, Janne Smeds, Anthony Hannus och hela juniorkedjan med Robert Lindell, Timmy Rehula och Fredrik Sundell saknades.

Målet vaktades i den här turneringen förtjänstfullt av normale backen Mikko Siltanen, resten av manskapet bestod av backarna Eero Haapala (1+1, 2 min), Johnny Hautaviita och Risto Mänty. Anfallskedjorna formerades enligt följande: Mikael Filppula (1+1), Jaakko Riippi (1+3) och Mika Haapamäki (3+1) och Kim Hammarberg (0+1, 2 min), Mats Backlund (1+2, 2 min) och Jani Korpi (2+0, 2 min).