Äntligen en poäng för damerna

Ännu ingen seger, men ett stort steg framåt, så kan man kanske sammanfatta söndagens resa till Karleby.

Nu lyckades åtminstone målskyttet, när det inte bara blev ett mål eller mindre framåt per turnering – som fallet under de tre senaste turneringarna varit – utan nu blev det till och med två per match. Ni som kan er innebandy vet att man sällan vinner matcher med två gjorda mål, men poäng kan man bevisligen ta.

Dagens första match mot SB Vaasa Mummot bjöd på en överraskande tvåmålsledning genom Pauliina Mäkelä (Susanne Öström) och Nina Sydholm (Linda Dahlmars) som sedan tyvärr inte höll ända in i mål. I dagens andra match drog SPV upp en 3-1 ledning – reduceringsmålet av Kati Kohtakangas (Maria Westdijk), men det här tog inte musten ur de väl kämpande damerna som ännu med 20 sekunder kvar på klockan lyckades reducera i numerärt överläge genom Jessica Hietikko (Milla Perkiö).

Ett stort steg framåt, måste ännu en gång konstateras. Glädjande också att en ny spelare debuterade i och med Hanna Koivisto. Välkommen med bara!

Matchdagböckerna från de båda matcherna hittar du här:

SB Vaasa Mummot – SC Saragoza 2-2

SC Saragoza – SPV 2-3

Årets två första Miss Match utsågs också efter båda matcherna. I den första matchen var det Nina Sydholm, som gjorde sitt första mål för säsongen efter en otrolig inslagsvariant och i den andra matchen Kati Kohtakangas, som också hon öppnade målskyttet för säsongen med en riktigt praktpärla under ribban från halva planen.

Nästa turnering spelas hemma i Kristinahallen lördagen den 27.1.2018. Kom å kukk!

Kommentera