C-juniorernas hemmaturnering

På söndagen den 17.10.2004 ordnade SC Saragozas c-juniorer seriespelets första turnering för säsongen i Kristinahallen. Återigen blev resultatet en vinst och en förlust liksom för B-juniorerna.

SC Saragoza – SPV II

SC Saragozas C-juniorer mötte SPV II i sin första match för säsongen. Matchen var väldigt jämn, anfallen löste varandra och båda lagen hade flera chanser att gå upp i ledning. Första målet gjorde SPV II genom Samuel Niemi, assist Tommi Kolehmainen, 8.56 in i matchen. SC Saragoza böjde inte på huvuden för det, utan utjämningen kom inom två minuter gjort av Peter Söderlund som väggspelade med Tommy Dahlgren. SC Saragoza fick spela i power play sista tiden av första perioden, när SPV II: s Petri Välimäki tog en 2 minuters utvisning för knuff i rygg. Powerplayet var dock resultatlöst.

Andra perioden började likadant som första började, med ett spel som böljade fram och tillbaka. SPV II tog återigen ledningen efter spelade 4.43 genom Jani Leimola på assist utav Aaro Huhtamäki. Ett billigt mål som studsade olyckligt in för SC Saragozas del. SC Saragoza försökte sätta lite större press, när man jagade ett kvitteringsmål, men SPV II: s försvar och målvakt redde ut stormen. Saragozas båda kedjor hade bra press, och vid 13.33 fick SCS ett farligt frislag framför målet, efter att SPV II: s försvare slagit på Robert Lindells klubba. Lindell tog själv hand om frislaget och passade till Fredrik Sundell som pricksköt in 2-2 kvitteringen via båda stolparna. I slutet tog Jens Granqvist en tvåminuters utvisning för osportsligt uppträdande.

SPV II: s Power play var resultatlöst, och slutade med att Niko Ristilä (SPV II) tog i ren frustration en två minuters utvisning genom att knuffa SCS försvarare i sargen. Även SCS power play slutade resultatlöst. Båda lagen fortsatte att jaga ett ledningsmål, och matchen såg ut att gå mot sitt slut, utan ett avgörande. Men efter spelade 13.07, så satte Peter Söderlund in 3-2 efter ett dundrande skott mitt i slottet framför målet. Jens Granqvist gjorde åter förspelet till målet.

SPV började omgående jaga en kvittering, men SCS försvar och anfallare höll bra bollen inom laget, och enda riktiga farligheten kom vid spelade 14.53, när SPV II fick ett frislag framför SCS mål. SCS tog time out, för att i lugn ro få ordning på muren och försvaret. Frislaget blev dock resultatlöst när det kom rätt i murens famn, och SCS kunde slå bort bollen från försvarszonen.

TU – SC Saragoza

TU – SCS blev åter en jämn dust. Båda lagen radade upp chanser, och försvaren med målvakterna redde ut situationerna. SCS redde även ut stormen i en utvisning som H-H Nordström tog (felaktigt avstånd). Först i slutet av perioden hittade Jens Granqvist (14.30 assist Tommy Dahlgren) skott nätmaskorna bakom TUs målvakt.

I början av andra perioden inledde TU starkast, och forcerade snabbt in en kvittering efter spelade 1.05. Därefter en minut senare tar SCS spelarna och gör ett felaktigt byte. Björn Lindell sitter av lagstraffet, som blir resultatlöst, men just efter får TU in bollen återigen bakom välspelande Christoffer Hedman. 3-1 för Toholampi-borna kom väldigt hastigt efter 2-1. Efter 9.39 spelat utjämnar SCS efter samarbete genom Peter Söderlund och Tommy Dahlgren (assist).

SCS inledde tredje perioden med en offensiv press på TUs försvarare, och resultatet lät sig inte vänta på sig. Peter Söderlund kvitterade till 3-3 efter att TU misslyckat med att få bollen uppspelad, som Söderlund bröt och dundrade in kvitteringen. Därefter började man dock se lite trötthet i SCS spelare, och när spelade 7.34 av tredje perioden, gjorde TU 4-3. SCS försökte ta time out och rycka upp leden, men det lyckades inte. Den värsta offensiven kom av sig, när Peter Söderlund fick en lårkaka efter att TUs spelare tacklat honom. Och på en kontring i slutminuten gjorde sedan TU matchavgörande 5-3.

Johnny Hautaviita & Sebastian Sjögren