B-juniorerna vann och förlorade

SC Saragozas b-juniorer vann planenligt över SB Kauhajoki och förlorade lika planenligt mot seriens storfavorit Jeppis FBC.

Tabellen och resultaten: Jeppis FBC – SPV 5-4, SB Kauhajoki – SC Saragoza 1-4, SPV – OuHu 5-0 wo, SB Vaasa – SB Kauhajoki 10-4, SC Saragoza – Jeppis FBC 1-5, OuHu – SB Vaasa 0-5 wo.

Jeppis FBC440034-118
SB Vaasa440023-108
SPV420221-114
SC Saragoza420212-114
SB Kauhajoki400412-340
OuHu40042-270

B-juniorerna åkte till Seinäjoki på lördagen den 16.10. I Urheilutalo blev skörden en vinst mot Kauhajoki och förlust mot förhandsfavoriterna Jeppis FBC från Jakobstad.

SC Saragoza – Kauhajoki

Två spelardecimerade lag möttes i första matchen. Kauhajoki hade bara 8 spelare medan Saragoza hade 9 utespelare i elden. B-juniorerna försökte hålla ett högt tempo, med väldigt hög press mot Kauhajokis försvarare. Vid 10.17 fick sedan SCS utdelning genom ett mål av Mikko Koskela, assisterad utav Anthony Hannus. En liten stund senare vid 12.52 smällde Sebastian Sjögren in 2-0 på assist utav Jonathan Ahlvik .

I början av andra fick Kauhajoki-spelarna en straff. Kauhajokis Tomi Panula kom ensam igenom, och Peter Söderlund felade, med den utdelningen att det blev straff för Kauhajoki. Straffen blev dock resultatlös, när Panula sköt förbi SCS välplacerade målvakt Niko Puutio och målet. Söderlund satt av 2 minuter, i och med att straffen blev resultatlös. Utvisningen för Kauhajoki blev resultatlös.

Spelet för andra perioden förflöt sedan med avvaktande spel av båda lagen. I mitten av tredje perioden kunde Kauhajoki reducera till 2-1 genom Tomi Panula i tiden 38.02. Ett tag efter reduceringen tog Kauhajoki en 2 minuters utvisning, som Saragozaspelarna straffade med att öka sin ledning. Anthony Hannus passade till Peter Söderlund som kunde slå in 3-1. I slutminuterna tog sedan Kauhajoki ut målvakten för att jaga en reducering, och vid forceringen mot Saragozas mål bröt Emil Sandberg som matade fram Peter Söderlund som kunde lägga in 4-1 vid tiden 43.21 i tom motståndarmål.

Jeppis FBC – SC Saragoza

Den andra matchen mot Jeppis FBC blev en hård dust. Seriens favoriter pressade SCS försvar hårt, som gav utdelning till många skott. Speciellt Jeppis första kedja med Jani Pesonen – Jesse Särkiniemi – Teemu Karvonen (hela kedjan var förövrigt med i årets distriktslag för B-juniorer från Österbotten) skapade många chanser, men Niko Puutio i SC Saragozas mål höll juniorerna med i matchen. Vid spelade 5.26 kunde dock inte Niko hålla målet rent, utan just nämnda första kedja gjorde mål genom Pesonen på assist av Karvonen. SC Saragoza fick också pröva på ett resultatlöst powerplay i slutet av första perioden.

Andra perioden innehöll ett bra spel från båda lagen. Saragozas spelare hade sina lägen, men Jeppis målvakt Teemu Lillrank som förövrigt är med i Division 1-laget Blue Fox träningsring, höll motståndarna mållösa. I andra ändan storspelade Niko Puutio, som gjorde många fina räddningar och Jeppis-spelarnas målförsök resultatlösa. Tredje perioden började inte så bra. Vid spelade 33.35 ökade Jeppis sin ledning till 2-0 genom första kedjans Karvonen på assist av Pesonen. En stund senare gjorde Jeppis 3-0, när åter deras förstafemma fick press mot målet. Åter igen var det Pesonen-Karvonen som stod för målfabrikationen. Denna gång Pesonen som gjorde det och Karvonen assisterade vid 35.03.

Saragoza försökte dock pressa på, och vid 37.21 kunde Jonathan Ahlvik på retur peta in Sebastian Sjögrens skott till 3-1. Men där slutade SC Saragozas forcering. För vid tiden 39.23 utökade Jeppis ledningen till 4-1 genom Tommi Mustajärvi som sköt in målet assisterad av Robin Holländer. En stund senare (43.28) fastställde Jeppis slutsiffrorna 5-1. Målskytt var Jakob Klingenberg på assist av Kari Rintala.

Johnny Hautaviita & Sebastian Sjögren