Hemmaturneringen i full gång

Herrarna inledde turneringsdagen med ett derby mot Vikings. Vikings som inför säsongen gått ut med information om att deras enda målsättning var att placera sig före Saragoza i tabellen var inte riktigt vakna i den tidiga lördagsmatchen utan Saragoza kunde efter två välspelade första perioder dra upp en 7-1 ledning. Vikings kom så småningom in i matchen och kunde reducera till 8-6 innan Sebastian Sjögren punkterade matchen med 9-6 i tom bur. Matchen var en tudelad historia, först spelade hemmalaget riktigt bra, och Vikings hade stora problem, speciellt Sjögren och Anthony Hannus var fruktansvärt effektiva i anfallszonen, varsitt hattrick som följd. Vikings kom åt att knäppa in ett alltför stort antal returer framför en välspelande Kim Lindström i Saragozamålet på grund av lite löst försvarsspel av Saragoza. Nå, två poäng bärgade efter en svängig match är huvudsaken.

Laguppställningen. Målvakt: Kim Lindström. Försvarare: Eero Haapala (0+1), Johnny Hautaviita (0+1), Johan Nordgren och Peter Lassfolk (0+1). Anfallsformationer: Janne Smeds (1+0, 2 min), Anthony Hannus (3+1, 2 min), Sebastian Sjögren (3+2), Mats Backlund, Thony Granqvist, Fredrik Sundell, Kim
Hammarberg (2+0), Robert Lindell (0+2) och Jani Korpi.

Damerna besegrade SPV II med 7-2 i sin första match för dagen efter en solid insats.

I den andra matchen vann Saragoza över KauWi med 4-0.

När herrarna sedan besegrade KuRy inför välfyllda läktare på lördagskvällen var succén ett faktum. 4 poäng var för båda lagen och full pott i hemmaturneringen. Nu gäller det att hålla huvudet kallt och inte börja ta ut någonting i förskott, för nästa turnering spelas i Kurikka och i de tre matcher som spelas då slutförs den första serieomgången av tre. Saragoza möter i den turneringen serieledande PB Team II, serietrean IU och rutinerade ToCo.  

SC Saragoza – KuRy