Herrarnas maratonturnering i Kurikka

En stigande trend, så kan man beskriva SC Saragozas trematchersturnering i Kurikka idag… Motståndet var ju som tidigare nämnt inte heller det lättaste – i den första matchen stod tabellfemman, rutinerade Top Corners från Vasa för motståndet. Top Corners spelade precis enligt sin plan och trots att SCS pressade så gott som hela matchen var det hypereffektiva ToCo som for iväg med segern. Segersiffrorna 3-8 speglar inte riktigt matchbilden men ger en rättvis bild av hur effektivt man kan spela.

Dagens andra match – och serieledande seriesuveränen PB Team II på andra sidan mittlinjen. Ingen lätt uppgift. Efter en jämn match, med två spelande lag och två domare som inte riktigt höll samma standard delades poängen. Lite surt, eftersom PB Team II kvitterade med en och en halv minut kvar. Noterbart att tre av fyra Saragozamål kom i spel i numerärt överläge, 75% utdelning i powerplay är inte fy skam.

Dagens tredje match, derbyt mot Isojoen Urheilijat blev en kamp mellan två trötta lag. Saragoza spelade klokt och kunde vinna med klara 5-2. Samma domarpar tog en stor roll i de sista fem minuterna då de lyckades vaska fram hela 34 utvisningsminuter, fem av dessa till Saragoza och resten till IU.

Laguppställningen för dagen: MV Kim Lindström. Försvar: Eero Haapala (2+1, 2 min), Johan Nordgren, Kim Hammarberg (2 min) och Johnny Hautaviita. Anfall: Janne Smeds (1+2, 2 min), Anthony Hannus (2+0), Sebastian Sjögren (1+3), Mats Backlund (4+1, 5 min), Fredrik Sundell (0+1), Thony Granqvist (1+0) och Jani Korpi (1+0, 12 min).

Serien fortsätter nästa söndag i Botniahallen.