Miehet uurastivat Kurikassa

Kurikassa väännettiin oikein kolmen ottelun maratonhallikuolematurnauspäivää kun ohjelmassa oli aamupeli ToCoa vastaan ja iltapäiväotteluina PB Team II ja Isojoen Urheilijoiden kohtaamiset. Saragoza pelasi pelinsä nousujohteisesti häviten ensin kokeneelle ToColle 8-3 ja pelaamalla 4-4 tasapelin sarjaa johtavan PB Team II kanssa ja lauantai-illan kunniaksi voittamalla paikallispelissä Isojoen Urheilijoiden 5-2.

Taulukossa viidentenä majaileva ToCo teki sen minkä piti ja laittoi kovalla prosentilla palloja Saragozan maaliin. Kovasta hallinnasta huolimatta Saragoza ei pysytynyt vastaamaan Krookin tehoihin ja näin ollen ToColle pisteet. Luvut eivät välttämättä kerro koko totuutta pelistä, mutta turha selitellä sitä sen enempää.

PB Team II on osoittanut olevan tämän sarjan parhaimpia pallollisia joukkueita ja kun Saragozakin viime turnauksessa esitti eteenpäinvievää palloilua oli luvassa nelosdivaritasolle (varsinkin lohkolle 21) harvinaista herkkua – eli pitkiä syöttöralleja… Erotuomarit ottivat tässä pelissä heti alusta jonkinlaisen roolin ja linjan jota sitten yritettiin seuraavat kolme erää selvitellä. Välillä heitettiin jokaisesta kontaktista pikkukakkoselle ja välillä katsottiin poikittaisia mailoja puuttumatta ollenkaan peliin. PB Team II osoitti luonnetta ja nousi viimeisessä erässä tasoihin, tasoitusmaali puolitoista minuuttia ennen ottelun päättymistä näyttävän suorituksen jälkeen.

Illan kolmannessa olikin sitten vuorossa Isojoen Urheilijat. Paikallispelin jännitystä ja aikaisemmat kaksi peliä lamaannutti joukkueet kahdessa ensimmäisessä erässä, ja maaleja saatiin aikaiseksi ruhtinaalliset kaksi kappaletta. Kolmanteen erään siis mentiin tuloksessa 1-1. Sjögren-Backlund-Korpi tehtailivat kolmannen erän alkuminuutteihin kaksi räkämaalia ja kun Thony Granqvist kiskaisi Fredrik Sundellin syötöstä pallon pömpeliin niin alkoi jo tuntua siltä että homma hoituu. No, IU kavensi seuraavassa vaihdossa ja otti (lue sai) sen jälkeen kolmannen erän ensimmäisen jäähyn väärästä etäisyydestä. Backlund rankaisi ja tilanne 5-2. Seuraavassa vaihdossa Backlundille femma korkeasta mailasta ja IU sai jo Mäkirannankin mielestä mahiksen. No, alivoimaa ehdittiin tappaa noin minuutti niin IU ottaa jo toisen jäähyn väärästä etäisyydestä. Tasavajaalla Saragoza piti palloa ja IU joutui karvaamaan sääntöjen rajamailla. Siitä Saragozalle vapari ja kolmas jäähy väärästä etäisyydestä. Siirretyn rangaistuksen aikana Tiipiö ottaa vielä väkivaltaisuudesta 5+20, morjenskortti heiluu ja pelirangaistuksiakin jo jaetaan. Loppuminuutit pelaillaan maaleitta – ja makea paikallispelivoitto kotiin.

Sarja jatkuu ensi sunnuntaina Botniahallissa.