En vinst och en förlust i Töysä

Efter två matcher i Töysä på Allhelgona kan man bara konstatera att mönstret fortsätter, en vinst och en förlust var saldot också från den andra turneringen.

Anthony Hannus och Juha Peura säsongsdebuterade, medan Eero Haapala, Janne Smeds och Jani Korpi saknades ur laguppställningen.

I dagens första match fick ett hårt arbetande och forecheckande LeJy se sig besegrat med 3-4 efter mål av Hannus (Lähteenmäki), Kangasniemi (Hannus), Pihlaja (Kangasniemi) och Lassfolk (Hannus).

I dagens andra match inledde Saragoza mycket svagt och SB Jytky kunde gå upp i en 0-2 ledning under de första 5 minuterna. Lähteenmäkis skott i följande byte styrdes till all lycka in i egen bur av en Jurvaförsvarare och Backlund (Häggqvist) kvitterade i slutet av den första perioden. Hannus utnyttjade ett snabbt frislag och förde upp SCS i ledningen halvvägs in i den andra perioden. I slutet av den andra perioden skadade sig först Lähteenmäki och sedan också Siltanen. Det här ställde till med lite oreda i Saragozaleden och Jytky kunde både kvittera och göra det som skulle visa sig vara segermålet. Närmare än en stolpe i slutminuterna och ett par matchavgörande räddningar av Jurvamålvakten kom Saragoza inte den här gången, 3-4 till Jytky.

Tabeller, matchdagböcker och statistik hittas här.