Två vinster för damerna i Töysä

Två karlebylag stod för motståndet och två karlebylag fick se sig besegrade efter gårdagens duster i Iivari i Töysä.

I den första matchen övertygade Saragozadamerna och hade efter två perioder gått upp i en säker och mycket rättvis 1-5 ledning över SB Jymy. Inledningen av den tredje perioden blev onödigt dramatisk. Anna-Kaisa Anttila, Pauliina Mäkelä och Eveliina Ollila återförenades som kedja tills den tredje perioden och tackade direkt genom ett mycket vackert mål.

Av någon outgrundlig anledning saknades Eve i matchprotokollet och fick kliva av planen.

Jymy lyckades reducera två gånger och det höll nästan på att bli spännande. Efter en timeout lugnade det dock ner sig och Saragoza kunde defilera de sista 8 minuterna. Iida Laine stod för fyra mål och Emilia Heikinmäki för fyra assist, Pauliina Mäkelä för 1+1 och Eveliina Ollila för det sista målet.

I dagens andra match stod ettriga Nibacos II för motståndet. Efter en mycket sönderhackad match med en otroligt tillåtande domarlinje av fader/son-paret Joensuu kunde Saragoza dra ifrån i den tredje perioden och komfortabelt vinna med 7-2. Glädjande i den här matchen var att såväl Milla Perkiö som Maria Westdijk – assisterad av Kati Kohtakangas – gjorde sina första mål för säsongen, båda två med kanoner till backskott. Jessica Hietikko fick också hon öppna målkontot med ett välplacerat skott i krysset.

Firma Laine-Heinkimäki fortsatte producera och stod också i den här matchen för två mål var.

Serien fortsätter i Vasa den 15 december då två av topplagen igen står för motståndet.

Statistik, tabeller och matchdagböcker hittas här.