Damerna vann en och spelade en oavgjord i Kauhajoki

Damerna spelade omgång 13 och 14 i Kauhajoki igår där man i den första matchen mötte SB Vaasa som chocköppnade med ett ledningsmål 11 sekunder in i matchen. 46 sekunder senare slog Eveliina Ollila in kvitteringen, assisterad av Pauliina Mäkelä och efter det tog damerna över kommandot totalt. Första perioden slöt 3-1 efter mål av Iida och Linda. Andra perioden 2-0 efter att Iida och Pauliina ökat målskörden och den tredje perioden präglades av utvisningar(!).

En solid vinst och därmed bärgades alla fyra poängen mot SB Vaasa för den här säsongen.

Dagens andra match innebar ett möte med en för SC Saragoza otroligt svår nöt att knäcka, dvs Pallosuharit från Töysä. De senaste säsongerna har utdelningen varit mer än lovligt mager mot PaSu och de har blivit något av ett spöke för damlaget.

Jessica Hietikko inledde målskyttet med en otroligt fin prestation i den första perioden och Pauliina spädde på till 2-0 halvvägs in i den andra perioden. Sedan började det hända, Linda rensade en boll ur det egna målområdet med straff som påföljd. Domaren störde Jessica och straffen gick om. Det andra försöket räddade Jessica säkert men i det efterföljande spelet i numerärt överläge lyckades PaSu mycket tursamt via försvarets fötter få bollen i mål.

Tredje perioden bjöd damerna på fint spel, men när det inte gavs utdelning i form av mål gick det som det gick, med dagens andra styrning via försvarets fötter kvitterade PaSu till 2-2 och därmed delades poängen. Ett steg framåt…

Tre poäng är godkänt för den här turneringen, och när Jeppis FBC står för motståndet i nästa match lär det bli åka av.