En vinst och en förlust för damerna i Kauhajoki

Damernas andra turnering spelades på lördagen i Kauhajoki. Saldot från den här turneringen var en förlust och en vinst och ett överlämnande av serieledningen till SC Kokkola.

SC Kokkolas Mari Ulmanen var ständigt farlig

I den första matchen för dagen var det tidigt möte mellan serietoppen eftersom både SC Kokkola och SC Saragoza vann båda sina matcher i öppningsturneringen. SC Kokkola slutade på tredje plats i fjol, en poäng före SC Saragoza och har inför säsongen förstärkt sitt lag ordentligt när Mari Ulmanen, landslagsmeriterad dubbel finsk mästare med 170 matcher i ligan i lag som Classic, Pöllöt, OLS och Merikoski SBT. I dessa matcher har hon gjort 87 mål och 66 assists, och med meriter som dessa sticker hon nog ut i damernas trea. Matchen började mycket jämnt och båda lagen försökte verkligen spela innebandy. Det första målet kom i den nionde minuten när SC Kokkola gick upp i en 0-1 ledning. I den andra perioden gjorde Jessica Hietikko en mycket stark soloprestation när hon trots motståndarnas upprepade förseelser lyckades bryta sig in framför målet och kvittera till 1-1. Efter det här råkade damerna ut för två svarta minuter och SC Kokkola lyckades under dessa minuter göra tre mål. Resultatet inför den tredje perioden 1-4 och detta föranledde lite förändringar i uppställningen. Trots en aggressivare forecheckning i den tredje periodens början kunde SC Kokkola öka på sin ledning till 1-6. Bara att gratulera SC Kokkola som spelade en av sina bästa turneringar och krossade Blue Fox i sin andra match med 13-1 och leder följaktligen serien med full pott efter två turneringar. Till matchdagboken. Några foton från matchen.

Öppningslaguppställningen i den här matchen: Sofia i målet. Marie, Emilia och Iida med backarna Linda och Maria. Jessica, Eveliina och Pauliina med backarna Satu och Kati. Som tredje ytterpar Sussu och Mia. Inför den tredje perioden flyttades Jessica ner i försvaret och vi gick över till en rotation med tre spelare på vänsterkanten, både i försvaret och i anfallet. De här förändringarna fortsatte vi med i dagens andra match.

Sussu öppnade sin säsong i Kauhajoki

I dagens andra match ställde SB Vaasa upp på andra sidan mittlinjen. SB Vaasa har också de förbättrat sitt spel rejält och tvålade också till Blue Fox med 8-1 i sin första match för dagen. SB Vaasa inledde också bäst och lyckades först i målskyttet genom Juuli Myllyniemi i slutet av den första perioden. Öppningsspelet som inte riktigt lyckades i någondera matchen gjorde att det krävdes massor av jobb för att skrapa fram målchanser. Marie Lövholm lyckades halft ta sig igenom försvaret och panikrensningen som följde kunde Iida Laine ta hand om och förvalta. I den sista perioden bröt sig Mia Koski-Träskvik sig förbi sin försvarare och kom till skott, returen var Iida först på och lyckades göra det som skulle visa sig bli vinstmålet. Resten av perioden försökte SB Vaasa sig på en kvittering men Sofia i målet hade bestämt sig. Matchavgörande blev hennes sista räddning när hon fick fingrarna emellan och styrde SB Vaasas sista skott i ribban. Bra understöd fick Sofia också av vårt uppoffrande täckningsspel, någonting som verkligen gladde. Matchdagbok och några foton.

Laguppställningen i den här matchen: Sofia i målet, som vänsterbackar Satu, Kati och Maria. Högerbackar Linda och Jessica. Vänsteryttrar Marie, Sussu och Mia, centrar Emilia och Eveliina. Högeryttrar Iida och Pauliina.

Säsongen fortsätter 16.11.2014 i Töysä där FBC Remix och Nibacos står för motståndet.