Herrarna tog tre poäng i Kurikka

Herrarna spelade sin andra turnering för säsongen i Kurikka i lördags. Efter den poänglösa första turneringen var det verkligen dags att bekänna färg. Positiva nyheter också i truppen när Peter Söderlund, Thony Granqvist, Lassi Lähdesmäki och Nico-Petteri Saarela gjorde sin säsongsdebut. Det här betydde att laget kunde mönstra tre anfallskedjor: Jani Korpi, Mats Backlund och Patrick Sundén, Thony Granqvist, Peter Söderlund och Lassi Lähdesmäki samt Nico-Petteri Saarela, Henrik Hakala och Rasmus Pihlaja och två backpar Eero Haapala och Peter Lassfolk samt Kim Hammarberg och Marcus Östlingsson samt målvakterna Emilio Lassfolk och Jarno Timonen.

I dagens första match ställdes man mot ISB III. Ilmajokiklubben inledde precis som Saragoza med två förluster i sin hemmaturnering och följaktligen var det tidig jumbofinal på programmet. Saragoza inledde bäst och Patrik Sundén kunde spräcka nollan efter förarbete av Jani Korpi. Tvåan gjorde Nico-Petteri Saarela efter att Eero Haapala serverat. ISB drog på sig två utvisningar och Saragoza fick testa på både 5-4 och 5-3 spel. Närmare än varsitt skott över målet av Peter Söderlund och Mats Backlund kom man inte, men just när ISB klarat av utvisningarna fick Saragoza ett frislag inne i anfallszonen. Det fulltaliga Ilmajokilaget stod och sov och Eero Haapala kunde friställa Mats Backlund vid bakstolpen och det stod 3-0. Peter Söderlund spädde på till 4-0 efter att Lassi Lähdesmäki stått för framspelningen.

I den tredje perioden höll Saragoza bollen och koncentrerade sig mest på att se till att ISB inte kom till några målchanser. Det här lyckades också över förväntan och under de sista 5 minuterna kunde Rasmus Pihlaja med två mål och Peter Söderlund med sitt andra för dagen utöka målskörden. 7-0 till Saragoza och Emilio Lassfolk fick därmed fira sin första nolla. Matchdagboken hittas här.

I dagens andra match stod SB Jytky för motståndet. Jurvalaget har hittills vunnit alla de inbördes mötena och fick trots ett något decimerat manskap stå som favorit i mötet som för övrigt präglades av en oerhört osäker domarinsats.

Saragoza inledde piggast och Jani Korpi slog in 1-0 i slutet av den första perioden, assisterad av Patrick Sundén. Domarna hittade dagens andra tvivelaktiga utvisning för spel med handen eller armen just på Korpi i den andra perioden och Jytky snurrade lungt på sitt power play. Efter en liten överreaktion av de försvarande spelarna kunde Jytky kvittera. I den tredje perioden fick domarna inte ett inslag åt rätt håll och det förorsakade en hel del gnäll från båda lagens sida.

Saragozakedjan med Thony, Peter och Lassi spelade sig fram till en mycket bra målchans men lyckades inte få in bollen och i kontringen som följde kunde en utav de mera rutinerade Jytkyspelarna ge sitt lag ledningen. Fyra minuter återstod av matchen och Jytkys ledning var inte helt orättvis. Lagets kapten, Eero Haapala, tog dock på sig hjältemanteln och bröt ett Jytkyuppspel när det återstod två minuter. Eeros distinkta skott fastställde slutresultatet till 2-2 trots att den mera osäkra av matchens domare ännu försökte avgöra matchen med 40 sekunder kvar när han tog en utvisning på Saragozabänken efter ännu ett huvudlöst domslut. Symptomatiskt nog också åt Eero som inte ropade annat än lugn åt sitt eget lag. Peter Söderlund, Marcus Östlingsson, Thony Granqvist och Mats Backlund rensade framför sitt eget mål och med ett par sekunder kvar kom Thony och Peter åt att kontra, skottet tyvärr över. Inte helt orättvist att dela på poängen även om det nog skulle ha funnits mera att ta. Matchdagboken hittas här.

Statistik och tabeller finns naturligtvis på herrarnas sida. Serien fortsätter 23.11 i Jurva.