Miehille kolme pistettä Kurikasta

Miehet pelasivat kolmannen ja neljännen ottelunsa Kurikassa lauantaina. Pisteettömän ensimmäisen turnauksen jälkeen oli aika tunnustaa väriä. Myönteisiä uutisia myös kokoonpanopuolella kun Peter Söderlund, Thony Granqvist, Lassi Lähdesmäki ja Nico-Petteri Saarela avasivat kautensa. Tämä tarkoitti kolmea hyökkäysvitjaa: Jani Korpi, Mats Backlund ja Patrick Sundén, Thony Granqvist, Peter Söderlund ja Lassi Lähdesmäki sekä Nico-Petteri Saarela, Henrik Hakala ja Rasmus Pihlaja ja kaksi pakkiparia: Eero Haapala ja Peter Lassfolk sekä Kim Hammarberg ja Marcus Östlingsson sekä maalivahdit Emilio Lassfolk ja Jarno Timonen.

Päivän ensimmäisessä ottelussa ISB III asettui vastustajan puolelle. Ilmajokilaiset aloittivat sarjan yhtä heikosti kun Saragozakin ja hävisivät kotikentällään molemmat pelit. Näin ohjelmassa oli kunnon jumbofinaali heti sarjan alkuun. Patrick Sundén pääsi avaamaan maalitilinsä Jani Korven syötöstä. Nico-Petteri Saarela siirsi Saragozan 2-0 Eero Haapalan syötöstä. ISB jäähyili ja Saragoza sai kokeilla sekä viidellä neljää vastaan että viidellä kolmea vastaan tuloksetta. Täysilukuinen ISB puhalsi pikkaisen ja jätti Backlundin vapaaksi vaparissa ja tilanne oli 3-0, kun Haapala tarjoili tyhjän maalin takatolpille. Peter Söderlund lisäsi Lassi Lähdesmäen syötöstä vielä 4-0 toisen erän viimeisellä minuutilla.

Kolmannessa erässä Saragoza piti palloa ja keskittyi ISBin maalintekoaikeiden nollaamiseen. Tämä onnistui erinomaisella tavalla ja viimeisten viiden minuuttien aikana Rasmus Pihlaja teki kaksi maalia ja Peter Söderlund vielä päivän toisensa. Lopputulos 7-0 Saragozalle ja Emilio Lassfolk sai juhlia ensimmäistä nollapeliä. Ottelupöytäkirjaan.

Päivän toisessa ottelussa SB Jytky asettui keskiviivan toiselle puolelle. Jurvalaiset ovat voittaneet kaikki aikaisemmat kohtaamiset ja saivat toimia ennakkosuosikkina ottelussa hieman kapeasta rosterista huolimatta.

Saragoza aloitti pirteästi ja Jani Korpi kirjasi itsensä pöytäkirjaan ensimmäisen erän lopulla kun hän iski Patrick Sundénin syötön verkkoon. Erotuomarit löysivät jo päivän toisen kädellä pelaamis-rangaistuksen juuri Korvelle toisessa erässä ja pienen ylireaktion jälkeen Jurvalaispuolustaja pystyi tasoittamaan pelin. Kolmannessa erässä sisäänlyöntien arpominen jatkui ja tämä aiheutti aikamoista kitinää kentällä.

Thony, Peter ja Lassi loivat loistopaikan mutta eivät saaneet palloa maaliin ja seuranneessa vastahyökkäyksessä kokenut Jurvalaishyökkääjä sijoitti johtomaalin. Neljä minuuttia jäljellä ottelusta ja Jytkyjohdossa mentiin. Joukkueen kapteeni Eero Haapala puki sankariviitan ja katkoi Jytkyhyökkäyksen keskialueella ja sijoitti tarkalla laukauksella tasoituksen. Erotuomari löysi vielä jostain kirivaihteen ja kolmen väärän tuomion aiheuttuman protestointireaktio palkittiin julmalla tavalla kun rauha-huutoa kapteenin ominaisuudella viljellyt Eero sai istahtaa jäähypenkille kun ottelua oli jäljellä 40 sekuntia. Peter Söderlund, Thony Granqvist, Marcus Östlingsson ja Mats Backlund pitivät Jarnon maalinedustan puhtaana ja kun jäljellä oli pari sekuntia Thony ja Peter pääsivät vielä vastahyökkäykseen. Veto kuitenkin yli ja ohi ja pisteet tasattiin. Ottelupöytäkirjaan.

Taulukot ja tilastot löytyvät miesten sivuilta. Sarja jatkuu 23.11 Jurvassa.