Tre poäng för damerna i Töysä

Damerna tog tre poäng med sig hem på söndagskvällen när omgångarna 5 och 6 spelades i Iivarin Liikuntahalli i Töysä. Trots den något obekväma tidpunkten fick damerna glädjande nog ihop en nästan fulltalig trupp, endast Eveliina Ollila saknades. Laguppställningen i båda matcherna: Målvakt Sofia Lähteenmäki. Högerbackar Linda Dahlmars och Milla Perkiö (0+2), vänsterbackar Kati Kohtakangas, Satu Dahlgren (0+1) och Maria Westdijk. Centrar Emilia Heikinmäki (0+1) och Jessica Hietikko (2+0), högeryttrar Iida Laine (4+1) och Pauliina Mäkelä (1+1). Vänsteryttrar Marie Lövholm (0+1), Susanne Öström (1+0) och Mia Koski-Träskvik.

I den första matchen för dagen stod Nibacos II från Karleby för motståndet och trots en blixtrande inledning med mål efter 52 sekunder av Iida Laine blev det ingen lätt resa. Nibacos försvarade sig bra och Sanna Kippo i målet storspelade. Saragozadamerna skapade chans efter chans men Kippo hade verkligen spikat igen. Kontringsmässigt var karlebylaget, som förstärkts med en hel del spelare från SB Jymy (Karleby) som lagt ner sin verksamhet, livsfarliga och lagets första skott resulterade också i en kvittering.

Jessica Hietikko (9) var på fint spelhumör i söndagens matcher. Två mål blev hennes saldo. Dagens kapten, Susanne Öström (8) gjorde ett mål och Pauliina Mäkelä (28) stod för 1+1.

Nibacos gick upp till en 3-2 ledning i den 37 matchminuten och det började sprida sig lite lätt panik i Saragoza. Passningarna studsade, Kippo storspelade och bolluslingen ville inte in – trots ett otal kvalificerade chanser. En timeout med 57 sekunder kvar och en specialuppställning visade sig lösa knutarna och Linda Dahlmars spelade fram Pauliina Mäkelä och Iida Laine i ett anfall som resulterade. Pauliina bågade sig igenom försvaret och satte skottet med 26 sekunder kvar på klockan. Samma kedja fick fortsatt förtroende och med några skälvande sekunder kvar fick Emilia fritt skottläge, bollen slickade stolpens utsida och därmed fick damerna nöja sig med 3-3.

Matchdagboken finns här. Bilder från matchen fotade av Patricia Ingström här.

Två timmar senare var det dags för dagens andra match där gamla bekantingen FBC Remix ställde upp på andra sidan mittlinjen. Genom årens lopp har SC Saragozas damer mött FBC Remix två gånger och de matcherna har slutat i utklassningssiffror 0-4 och 0-7. Remix föll ur tvåan i fjol och var åtminstone i tränarens bok en av storfavoriterna i serien inför säsongen.

Damlagets första mål mot FBC Remix kom rätt snabbt, efter 45 sekunder fick Saragoza ett inslag i anfallszon, Milla Perkiö gav en breddande passning till en helt ledig Susanne Öström som klippte in bollen i bortre krysset. Två och en halv minut senare ökade Jessica Hietikko på till 2-0 efter förarbete av Pauliina Mäkelä. Remix tryckte på, men Saragozaförsvaret hade hittat lugnet som saknades i Nibacosmatchen och spelade lugnt runt de framstormande forecheckande Remixanfallarna. Kvitteringen kom lite snöpligt efter en spelvändning på mittplanen där Riina Ahtola fick fritt skottfält och säkert satte bollen bakom den storspelande Sofia Lähteenmäki i Saragozamålet.

Samma Ahtola blev andra periodens enda målskytt då hennes skott oturligt nog styrdes in via en Saragozaförsvarares klubba.

Iida Laine var på målhumör, tre mål i vinsten mot Remix och ett mot Nibacos blev saldot i söndags.

Remix inledde tredje perioden bäst och lyckades förvalta efterdyningarna av ett inslag redan 32 sekunder in i den tredje perioden. Saragozadamerna gav dock inte upp utan lyckades kvittera genom Iida Laine (Emilia Heikinmäki) i den 38 matchminuten. Resten av perioden blev Laineshow, för Iida gjorde två mål till, framspelad av Milla Perkiö och Marie Lövholm. Lagets första vinst över Remix någonsin och det efter en mycket skön vändning.

Matchdagboken finns här och Patricia höll kameran varm också i den här matchen. Bilderna finns här.