Kolme pistettä naisille Töysästä

Naiset toivat kolme pistettä sunnuntain Töysäreissusta kun kierrokset 5 ja 6 pelattiin Iivarin Liikuntahallilla. Lähes täydellä kokoonpanolla päästiin lähtemään kun ainoastaan Eveliina Ollila ei päässyt mukaan. Kokoonpano näin molemmissa otteluissa: Maalissa Sofia Lähteenmäki. Oikeat puolustajat Linda Dahlmars ja Milla Perkiö (0+2), vasemmalla Kati Kohtakangas, Satu Dahlgren (0+1) ja Maria Westdijk. Keskareina Emilia Heikinmäki (0+1) ja Jessica Hietikko (2+0), oikealla laidalla Iida Laine (4+1) ja Pauliina Mäkelä (1+1). Vasemmalla laidalla Marie Lövholm (0+1), Susanne Öström (1+0) ja Mia Koski-Träskvik.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Nibacos II Kokkolasta. Loistavan alun jälkeen, 0-1 52 sekunnin kuluttua Iida Laineen tekemänä, kone yskähteli hieman ja ottelusta tuli erittäin vaikea. Nibacos puolusti erittäin hyvin ja maalissa Sanna Kippo oli lähes ohittamaton. Saragozan naiset loivat tilanteen toisensa jälkeen mutta Kipolla oli plexilevy mukana matkalla. SB Jymyn pelaajilla vahvistuneen Nibacoksen vastahyökkäykset olivat myrkkyä ja joukkue onnistui ohittamaan Sofian ensimmäisellä vedollaan.

Jessica Hietikko (9) oli pelipäällä sunnuntaina. Kaksi maalia päivän saldona. Päivän kapteeni, Susanne Öström (8) avasi oman maalitilinsä maalilla ja Pauliina Mäkelä (28) säesti maalilla ja syötöllä.

Nibacos nousi johtoon 37 minuutissa ja stressitaso nousi hivenen. Syötöt olivat läpi ottelun heikkoja, vastustajan veskarista tehtiin sankaria ja palloa ei saatu millään maaliin. Viime minuutin aikalisä ja erikoiskentällinen toi tulosta. Linda antoi pystysyötön jonka vastaanotossa Iida jätti pallon Pauliinalle joka pääsi kantille. Kantista pallo verkkoon ja tasoitus oli tehty kun kellossa oli 26 sekuntia jäljellä. Samalle koostumukselle annettiin vielä viimeisetkin sekunnit ja Emppu sai vielä viimeisillä sekunneilla suht vapaasta paikasta kokeilla – tuloksetta. Näin lopputulokseksi kirjattiin 3-3.

Ottelupöytäkirja löytyy tästä. Kuvia ottelusta, Patricia Ingströmin ottamia, tästä.

Kaksi tuntia myöhemmin vastaan asettui FBC Remix. Remixiä ollaan kohdattu kahdesti, ja kahdesti Remix on vienyt selvin lukemin voiton. Saragozan naiset eivät ole edes maalia aikaisemmin kyenneet Isokyröläisten verkkoon tekemään kun kohtaamiset ovat päättyneet 0-4 ja 0-7. Remix tippui kakkosesta viime keväänä ja oli ainakin valmentajan mielestä jonkunmoinen ennakkosuosikki.

Kauan ei tarvittu odottaa ennen kuin Remixin nolla oli murrettu. 45 sekunnin pelin jälkeen Saragoza sai sisäänlyönnin hyökkäyspäässä. Milla levitti Sussulle ja päivän kapteeni kiskaisi voimalla pallon takayläkköön. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Jessica Hietikko lisäsi johtoa kahteen nollaan Pauliinan esityöstä. Remix painosti ja karvasi korkealta, mutta Saragozan puolustus oli löytänyt Nibacos-ottelussa kadonnutta pelivirettä ja siirteli maltilla palloja hyökkääjille. Remixin avausmaali tuli pallonmenetyksestä keskialueella ja Riina Ahtola sai vapaasti vetää pallon ohi erinomaisen ottelun pelanneen Sofia Lähteenmäen.

Sama Ahtola tekaisi toisen erän ainokaisen kun hänen veto ohjautui Saragozapuolustuksen mailasta ohi Lähteenmäen.

Iida Laine teki kolme maalia viimeisessä erässä Remixiä vastaan.

Remix aloitti viimeisen erän parhaiten ja onnistui sisäänlyönnin jälkipeleissä maalinteossa. Saragoza ei tästä lannistunut vaan Iida Laine (Emilia Heikinmäki) tasoitti kun pelikellossa oli jäljellä seitsemisen minuuttia. Loppuerä olikin Iida-showta kun hän pääsi vielä kahdesti rokottamaan Remixiä. Esityön näihin osumiin teki Milla Perkiö ja Marie Lövholm. Joukkueen ensimmäinen voitto Remixistä todella maukkaan loppukirin ansiosta. 

Ottelupöytäkirja löytyy tästä ja Patrician valokuvia tästä.