Två nya förluster för damerna

Ingen munter avslutning på höstsäsongen för damerna. Damerna har det tungt just nu, tre raka förluster i de sista matcherna inför juluppehållet, dessutom två av dem efter oförklarligt svaga insatser. Bara att bita ihop över juluppehållet och komma igen tills den 10.01.2015 då två av topplagen – SC Kokkola och SB Vaasa – står för motståndet i Kirmaushallen i Ylistaro.

Om söndagens matcher finns det inte så mycket att säga. Mot Nibacos fick damerna jaga hela matchen, och speciellt avgörande blev de 20 första sekunderna av den tredje perioden då båda kedjorna hann släppa in varsitt baklängesmål. För tillfället har damerna det fruktansvärt svårt mot lag som man borde klara av att vinna.

Matchdagboken finns naturligtvis här.

Dagens andra match följde den samtidigt pågående VM-finalen till punkt och pricka. Redan i inledningen gick Saragoza upp i en 0-2 ledning och FBC Remix tvingades faktiskt ta time out efter knappa 4 minuters spel. Bra drag av coachen, för efter det vaknade laget. När Saragozadamerna inte höll avståndet vid ett närfrislag fick FBC Remix prova på spel i numerärt överläge, detta genom ett skott som de flesta – utom domaren – som visserligen stod närmast och bäst placerad – ansåg studsa rakt ut från stolpen bakom/under Milla Perkiö i målet. Första perioden slöt 1-2 till de vitskjortade Saragozadamerna.

Andra perioden blev intressant. FBC Remix gjorde 2-2 på ett skott som Milla inte kunde hålla, utan bollen rullade i nätt och jämn styrfart över mållinjen. I slutsekunderna av perioden sköt Eveliina Ollila in bollen i Remixmålet samtidigt som summern började ljuda och samme domare som i den första perioden godkände Remix ”stolpskott” var den här gången blixtsnabb med att göra wash-out. Lika tveksamt domslut där.

I den tredje perioden fortsatte motgångarna när en av Remixspelarna bröt ett Saragozauppspel och drog på ett lågt långskott som ställde Milla i målet och detta visade sig – trots en bra insats av Saragozadamerna – bli slutresultatet. Trots allt ett stort steg i rätt riktning jämfört med bottennappen mot PaSu och Nibacos II.

Matchdagboken finns här, tabeller och resultat här.