Damerna fortsättningsvis obesegrade

Efter gårdagens matcher är SC Saragozas damlag fortfarande obesegrade och med och fajtas i toppen i division tre. SB Kauhajoki leder med full pott efter fyra matcher (8 poäng), KauWi med ett måls bättre målskillnad tvåa (4 matcher 7 poäng) och SC Saragoza trea (4 matcher 7 poäng).

Efter en övertygande vinst över Nurmon Jymys andralag med 8-1 och en mycket jämn drabbning (1-1) mot favorittippade KauWi kändes hemresan från Karleby på söndagskvällen inte fullt så lång.

I dagens första match ställde Saragoza upp följande laguppställning: Josefine Antfolk i mål, Milla Perkiö och Maria Westdijk som ett backpar och Satu Dahlgren och Amanda Antfolk som det andra. Kedjorna: Nina Sydholm, Emilia Heikinmäki och Iida Laine, Susanne Öström, Päivi Aittamäki och Pauliina Mäkelä och Cecilia Granlund, Jessica Hietikko och Linda Dahlmars.

Efter en bra inledning öppnade Iida målskyttet, efter det här hittade domarna dagens första utvisning, Linda fick gå och sitta av ett lagstraff för för många spelare på planen. Spelet i numerärt underläge fungerade fint och rätt snabbt efter att utvisningen var avklarad hängde Emppu in ett långskott i klykan. I slutet av perioden placerade Päivi in 3-0 och det såg oroväckande bra ut.

Andra perioden blev rätt lik den första: Linda åkte ut för slag på klubban, och spelet i det numerära underläget funkade fortsättningsvis bra. Pauliina gjorde sitt första för dagen framspelad av Susanne och Jessica knäppte in en retur från Cecilias skott till 5-0 i slutet av perioden.

Tredje perioden blev något avslagen, Pauliina ökade på till 6-0. Sedan åkte en Jymyspelare ut för en frustrationsutvisning och glädjande nog funkade också spelet i numerärt överläge riktigt bra. Strax efter att utvisningen tagit slut lyckades Iida peta in 7-0. Att Iida var sist på bollen missade båda domarna och Pauliina fastställde härmed sitt hattrick.

Amanda åkte ut för knuff och Emppu utnyttjade Jymys förvåning och gjorde 8-0 i numerärt underläge. Maria åkte ut för obstruktion och nu lyckades Jymy hänga in ett långskott bakom en skymd Josefine. Slutställningen 8-1 helt rättvis.

Matchdagboken och foton från matchen.

I den andra matchen ställde KauWi från Kauhava upp på andra sidan mittlinjen.

Saragoza fick justera truppen efter att Pauliina stukat vristen i slutet av den första matchen: Josefine Antfolk i mål, Milla Perkiö och Maria Westdijk som ett backpar och Satu Dahlgren och Amanda Antfolk som det andra. Ytterparen: Emilia Heikinmäki och Iida Laine, Susanne Öström och Linda Dahlmars och Cecilia Granlund och Nina Sydholm. Jessica Hietikko och Päivi Aittamäki spelade centrar.

KauWi trillade ur tvåan och hade hittills vunnit alla sina matcher, rätt övertygande. Matchen blev rätt tillknäppt och småful och matchens domarpar tappade snabbt greppet om matchen. Den första griniga perioden blev mållös, och KauWi fick vara mera nöjda med de här siffrorna eftersom deras målvakt gjorde två riktiga “gamesavers” i periodens inledning.

I den andra perioden byggde damerna upp ett snyggt anfall och Päivi frispelade Susanne på kanten, Susanne fintade passning in mot mitten och placerade in bollen i bortre gaveln. Fortsatt grinigt och många hårda närkamper präglade också den andra perioden.

I den tredje perioden trollade domarna fram en utvisning åt Milla och innan den här hann omfattas lyckades KauWi placera bollen bakom Josefine. 1-1 stod sig trots en fin sista halva av perioden.

Matchdagboken och foton från matchen.

Serien fortsätter i Härmä den 7.11 när Saragoza möter FBC Remix och SB Kauhajoki.

Tabellen, spelade matcher och kommande matcher hittar du här.