Herrarna avslutade säsongen med en vinst och en förlust

Slutresultatet i sig är ingen överraskning, en klar vinst över FC Brändöpojkarna med 8-2 och en knapp förlust med 2-3 mot Adonis efter ännu en gedigen insats. Därmed tar också Adonis kvalplatsen som ännu fanns att spela om inför gårdagens turnering. Saragoza slutar fyra i serien med sina 20 poäng bakom Royal Mela 26, Adonis och Sparta 22.

Till gårdagens insatser värda att nämnas hör naturligtvis Henkkas hattrick mot FC Brändöpojkarna, Milos stabila insatser i båda matcherna, Lassis vinst i den interna poängligan (16+9) och naturligtvis Janis första seger i busligan (7 min).

Gårdagens laguppställning: Milo i mål, Mats (1+1), Lasu (0+1) och Rasse (0+1) backar, Söddin (1+2) center mellan Jani (1+1) och Mika (3+1) och Henrik (3+0, 2 min) center mellan Lassi (1+0, 2 min) och Nico (0+2).

Tjugo poäng på 18 matcher får väl också anses helt godkänt, det enda totala bottennappet kom i säsongens andra turnering i Kaskö där herrarna förlorade både mot Royal Mela och Sparta, seriesegraren och serietrean. Faktum är att det enda lag som Saragoza lyckades ta alla sex poängen av är FC Brändöpojkarna, mot jumbon Mousetrap tappade man en poäng och fick således med sig 5 från den matchserien. Vikings bidrog med 4 poäng, Royal Mela och Adonis med 2 var medan Sparta inte släppte ifrån sig mera än en poäng.

Matchdagböckerna från gårdagen hittas här, FC Brändöpojkarna – SC Saragoza och Adonis – SC Saragoza. Hela seriens statistik – då när den nu någon gång uppdateras – hittas här.


Lassi tog hem den interna poängligan med sina 16+9. Foto Risto Nyholm.

Mycket positivt också på det personliga planet, speciellt på juniorfronten: Lassi ökade på sin poängproduktion från 8 ifjol till 25 i år, Nico från 10 ifjol till 17 i år, medan Henrik gjorde lika många poäng med hälften så många matcher spelade som i fjol. Vesku hann med 4 matcher innan armén kallade. Jarno och Emilio höll en hög standard trots att de emellanåt fick ställa upp bakom en mycket tunn trupp, Jarno snittade 4,56 insläppta mål per match på sina 9 matcher i år mot 4,64 på 11 matcher i fjol. Emilio 5,33 mål per match på sina 9 matcher i år mot 4,40 på sina 10 matcher i fjol.

Också de spelare som är i sin bästa ålder gick framåt räknat i personlig poängproduktion, Söddins (8+15) på 14 matcher gav det bästa poäng per matchsnittet med 1,64 och är en klar förbättring från ifjol (5+2). Mikas 14 mål är 12 flera än i fjol, Johans 8 poäng är sju mera än ifjol. Rasse klev fram och visade riktiga ledaregenskaper i den sista tredjedelen av säsongen och gjorde dessutom 13 poäng.

Veteranerna då? Eero hann bara spela två matcher innan det small, och det blev en stor lucka att fylla. Janne hann inte heller han spela mera än 5 matcher och skulle säkert också ha kunnat vinna en eller annan match åt oss. Jani fördubblade sin målskörd från ifjol med sina 13 mål, Ricke höll ungefär lika bra ihop i år som ifjol, baklåren till och med bättre, men missade tyvärr de sista turneringarna. Kim spelade stabilt som vanligt och höll samma poängtakt som fjolåret men missade tyvärr de två sista turneringarna på grund av skada. Lasu gjorde mål igen den här säsongen och var stabil som vanligt i försvaret. Mats gjorde poäng i 17 matcher av 18 (andra matchen mot Vikings hemma blev poänglös) och drog inte på sig mera än tre utvisningar.

Med tanke på det ser det helt ljust ut inför nästa säsong…

Herrarna fortsätter träna tills golvet i Kristinahallen rivs upp, välkommen med!