Två nya vinster för herrarna

Det blev alltså två nya vinster för herrarna i söndagens turnering i Handelsläroverket i Vasa. Efter en mycket skadedrabbad höst fick också juniorverksamheten hjälpa till när Niilo Hanka och Jesse Hietikko debuterade i herrlaget. Med truppen två anfallskedjor och tre backar stark var taktiken klar, ingen springebandy, utan högt bolltempo.

Taktiken lyckades också, åtminstone tidvis, och utan några små dippar kunde siffrorna ha blivit avsevärt klarare, åtminstone i den första matchen mot Mousetrap.

SC Saragoza – Mousetrap 12-4

I den andra matchen bjöd FC Brändöpojkarna, med Jonatan Grönroos, Ville Siljamäki och Jarkko Harju, alla f.d. Saragozaspelare, på hårt motstånd. Trots en 3-5 ledning med 10 minuter kvar kunde inte Brändöpojkarna knyta ihop, utan SC Saragoza kunde både reducera, kvittera och dra ifrån. Slutminuterna blev onödigt jämna och spännande, och Ville Siljamäki lär nog fundera över stolpskottet i slutminuten en stund.

FC Brändöpojkarna – SC Saragoza 6-8

Efter många om och men, en solid insats, speciellt av Milo i målet. Både Kim (4+1) och Ricke (5+5) hade siktet inställt och lyckades med så gott som allt i söndagens matcher.