Två vinster och serieledning för herrarna

Serieledning inför juluppehållet låter väl inte helt fel? När lite mer än halva serien är spelad har herrarna återtagit serieledningen i den mycket jämna serien med sina 7 vinster och 3 förluster på 10 matcher.

Helgens utflykt till Ylistaro blev en trevlig upplevelse, främst eftersom både SB Kauhajoki II och FC Brändöpojkarna fick se sig besegrade.

I dagens första match gick SB Kauhajoki mycket turligt upp i en tidig ledning efter ett riktigt studsmål. Hans-Henrik Nordströms långskott jämnade ut matchen tills det var dags för nästa SB Kauhajoki-mål. Jens Granqvist kvitterade igen och efter den första perioden var ställningen 2-2. Jarno fick ta över efter Emilio i målet och det här väckte laget ordentligt. 3-2 ledningsmålet kom i spel i numerärt överläge då Mats Backlund styrde in Mika Kangasniemis skott. Mika Kangasniemi utökade sedan ledningen till 4-2, framspelad av Jens Granqvist och Mika Mäkiranta fastställde slutresultatet 5-2 i den tredje perioden.

Matchdagboken finns här.

Bilder från matchen finns här, knäskadade Roope Palmu fotograferade.

I dagens andra match stod FC Brändöpojkarna för motståndet. Precis som i den första matchen inledde motståndarna piggt och speciellt Anton Hjulfors var hal och såg till att FCB gick upp i en 2-0 ledning i den första perioden. Johan Nordgren reducerade framspelad av Peter Lassfolk. FCB gick igen upp i en tvåmålsledning i periodens sista minut, men Mika Kangasniemi förvaltade en passning av Mats Backlund direkt efter 3-1 målet. Det här var Mikas 100 poäng och samtidigt Mats 300 poäng i förbundets serier.

Saragoza lyckades första gången gå upp i ledning i den 22 minuten då Jens jonglerade in bollen över FCB-målvakten. Brändöpojkarnas Hjulfors kvitterade dryga minuten senare och inför den tredje perioden stod det 4-4.

Direkt i inledningen av den tredje perioden styrde Mats in en passning av Jens och samtidigt som Brändöpojkarna tröttnade kunde herrarna genom att hålla boll och spela lugnt och sansat utöka sin ledning – först genom Henrik Hakala (Adam Ziazikov) och sedan genom Jani Korpi efter en fin brytning av Adam.

Slutresultatet alltså 4-7 efter en stabil sistaperiod.

Matchdagboken finns här.

Bilder från matchen finns här nedanför.

Tabellen, resultaten, poängbörsen och kommande matcher hittar du som vanligt här.