En förlust och en vinst i Kaskö

Efter en månads juluppehåll var det så dags igen, M4D-21 fortsatte med serieomgångarna 12 och 13. SC Saragoza fick ta sig an hårt motstånd direkt när seriesuveränen PB Team II ställde upp på andra sidan mittlinjen. Efter tre jämna perioder var det bara att konstatera faktum, 3-4 till serieledarna. Saragozas mål gjordes av Jani Korpi (Johan Nordgren), Anthony Hannus (Janne Smeds) och Sebastian Sjögren (Smeds). En match återstår för SC Saragoza mot PB Team II och ska laget åka på någon förlust den här säsongen är det väl då det ska ske, sista matchen för säsongen – hemma i Kristinahallen.

I dagens andra match var motståndet inte sämre, ToCo slog SC Saragoza klart i Kurikka i november och trots att laget har halkat ner till en sjätte plats i tabellen finns det rutin så det räcker. I dag var det dock inledningsvis inget snack om saken, Saragoza drog upp en 0-3 ledning i den första perioden genom mål av Smeds (Jani Korpi), Mats Backlund (Thony Granqvist) och Smeds (Jonathan Ahlvik). När sedan Korpi rann igenom och iskallt satte bollen mellan benen på ToCo-keepern såg det bra ut. I den tredje perioden kom så det gamla gardet igång, på fyra minuter hade man kommit upp till 3-4 och matchen stod och vägde. Saragoza lyckades dock spela långa anfall och döda en hel del tid och när ToCos Timo Kyntäjä brände propparna var saken klar, Backlund fastställde slutresultatet 3-5 assisterad av Smeds och två viktiga poäng var bärgade.

Laguppställningen: MV: Kim Lindström, försvar: Eero Haapala (2 min), Jonathan Ahlvik (0+1, 2 min), Peter Lassfolk, Johan Nordgren (0+1) och Johnny Hautaviita. Anfallet: Anthony Hannus (1+0), Janne Smeds (2+3), Sebastian Sjögren (1+0), Thony Granqvist (0+1), Mats Backlund (2+0, 2 min) och Jani Korpi (2+1).

SC Saragoza – PB Team II

Kim Hammarberg fotograferade: