Fyra vinster i Kristinahallen

Söndagens turnering i Kristinahallen bjöd på elva matcher varav åtta herrmatcher och 3 dammatcher. SC Saragoza spelade 4 av dessa och i samtliga matcher gick man segrande av planen. Först ut var herrarna som redan klockan 9 på morgonen, inför en förvånansvärt välfylld läktare i Kristinahallen, tog sig an Storås stolthet Isojoen Urheilijat. Derby i Kristinahallen brukar betyda urladdning av hemmalaget, men den fick publiken vänta på. IU tog kommandot i matchen och gjorde också matchens första mål i den sjätte matchminuten. Saragoza kvitterade ännu i slutet av den första perioden genom Janne Smeds, som gjorde sitt första av totalt sju baljor för dagen. I den andra perioden drog Saragoza på sig två utvisningar och kom inte alls upp till normal standard. Det syntes också på resultattavlan, när IU drog ifrån till 1-4 med 16 sekunder kvar av den andra perioden. Janne reducerade ännu till 2-4 innan den andra perioden var slut och det gav gubbarna en hel del råg i ryggen inför den tredje perioden. Eero Haapala reducerade på straff redan efter en och en halv minut av den tredje perioden när han kallt vände ut och in på IU-målvakten och behärskat lyfte in 3-4. När sedan Saragozabekantingen Mika Mäkiranta, kapten i IU drog på sig en tvåa kom kvitteringen. Sebastian Sjögren spelade fram och Janne Smeds drog in 4-4 i spel i numerärt överläge. Fyra minuter senare bröt sig Sjögren in och placerade in vinstmålet. Janne utökade ännu till 6-4 med två minuter kvar och när Saragoza höll i bollen resten av matchen var saken biff. Säsongens andra vinst över IU var ett faktum.

Direkt efter herrmatchen stod damerna på tur, SPV II från Seinäjoki stod för motståndet. Saragoza spelade riktigt bra inledningsvis och Iida Laine gjorde matchens första mål i den fjärde minuten. Sarah Wikman (Linda Dahlmars) utökade ledningen fem minuter senare. I den andra perioden kom SPV II igång och samtidigt tappade damerna något av sitt spel. Anu Dunne reducerade till 1-2 i den 18 matchminuten och SPV II hade sina chanser. Saragozas täta försvar och Jessica Bårdsnes-Malinen i målet kunde dock rida ut stormen och efter en mållös tredje period hade man säkrat segern med fotbollssiffrorna 2-1.

SC Saragoza – SPV II

I damernas andra match för dagen mötte man Kauhavan Wisa, som man tidigare i höstas förlorade mot just i Kristinahallen med klara 3-0. Dags för revansch med andra ord. Efter en trevande inledning och en mållös första period, där KauWi hade bollen i stolpen en gång var det Saragoza som gick till ledningen. I den 24 matchminuten tilldömdes Saragoza en straff och Linda Dahlmars stegade fram. Efter en lugn fint och en framtvingad målvaktsförflyttning satt bollen där den skulle, dvs under ribban, stod det 1-0 till Saragoza. KauWi hade också i den här perioden en boll i stolpen, men Jessicas kompisar var på hennes sida i den här matchen. I den tredje perioden slog Jessica Hietikko in en boll framför målet och Malin Ingves stod på rätt ställe, 2-0 med dryga tio minuter kvar av matchen. KauWi pressade rejält resten av perioden, och när reduceringen kom i den 41 matchminuten fick laget än mer energi. Saragoza lyckades trots allt freda sitt mål och därmed bärga poängen med sin andra 2-1 seger för dagen.

Herrarnas andra match mot ISB-Ilmajoki II innehöll en hel del intressanta förhandselement. I den första matchen för säsongen lagen emellan lyckades Saragoza göra segermålet med dryga 10 sekunder kvar av matchen, i den andra matchen var ISB klart bättre och vann med hela 6-11 i Botniahallen. När dessutom båda lagen gör upp om andraplatsen i serien var förutsättningarna för en underhållande match på plats. Den talrika publiken i Kristinahallen fick också se en av dagens bästa innebandymatcher, där båda lagen spelade ett bra försvarsspel och samtidigt både gav och tog i närkamperna. Efter en mållös förstaperiod med flera fina ingripanden både av ISB-målvakten Ruohoniemi och Saragozalegendaren Kim Lindström var det Janne Smeds som i den 24 matchminuten gjorde matchens första mål. ISBs målspruta Janne Haapamäki kvitterade tre minuter senare och man gick till periodvila i ställningen 1-1. Eero gjorde ledningsmålet efter en fin inbrytning och ett välplacerat skott i den 33 matchminuten. Några utvisningar senare var det dags för ett Saragozamål i spel i numerärt överläge igen, Janne drog till på Eeros passning medan Anthony Hannus och Mats Backlund skymde ISB målvakten. ISB kom åt att reducera en och en halv minut senare och med tre och en halv minut kvar av matchen stod det 3-2 till Saragoza. Janne utökade ledningen på ett frislag och i samma läge tog ISB timeout. Saragoza höll i bollen och spelade korta byten och ISB kom aldrig åt att skapa någon riktig kvalificerad målchans. Istället rymde Anthony och Sebastian iväg i en kontring och Anthony kunde runda målvakten och göra 5-2. En viktig seger som innebär att det nu är fyra poäng ner till jagande KuRy och ISB. PB Team å sin sida har dragit upp ett niopoängsförsprång till Saragoza och har i praktiken redan säkrat seriesegern.

SC Saragoza – ISB-Ilmajoki II