Damerna inledde med full pott

Damerna öppnade sin säsong med två vinster i Hollihaka i Karleby. Efter två lite darriga perioder i den första matchen lossnade det ordentligt i den tredje perioden och PaSu från Töysä fick se sig upphämtade och omkörda efter solida 3-0 i den sista perioden.

Laguppställningen här: Sofia Lähteenmäki i målet, backparen Linda Dahlmars och Kati Kohtakangas samt Milla Perkiö (2 min) och Satu Dahlgren. Anfallskedjorna: Marie Lövholm, Emilia Heikinmäki (2+0) och Iida Laine (0+2) samt Jessica Hietikko (0+1), Eveliina Ollila (1+0) och Pauliina Mäkelä.

I dagens andra match fortsatte damerna precis där de slutade i den första.

SB Kauhajoki, som övertygade mot Blue Fox II i sin första match, kom ingenstans och redan i det första bytet satte Emilia det första målet.

Efter mycket bollinnehav och ett lugnt passningsspel som renderade massor av chanser kunde Jessica Hietikko öka på till 0-2 i mitten av den andra perioden efter att Pauliina Mäkelä frispelat Eveliina och Jessica i en kontring.

I den tredje perioden lyfte SB Kauhajoki sin forecheckning en aning och det gjorde att de öppnade sig i försvaret, Marie ökade på till 0-3 direkt i första bytet på den tredje perioden och Iida kunde göra ett hattrick. Pauliina öppnade också hon målkontot. Laguppställningen i den här matchen exakt den samma som i den första, alltså: Sofia i målet, backparen Linda och Kati (0+2), Milla och Satu. Kedjorna: Marie (1+0), Emilia (1+3) och Iida (3+0) samt Jessica (1+0), Eveliina (0+2) och Pauliina (1+0).

Matchdagböckerna till PaSu-matchen och SB Kauhajoki-matchen.

Foton finns på föreningens facebook-sida.