En förlust och en oavgjord för herrarna i Jurva

Herrarna åkte till Jurva i söndags för att spela sin tredje turnering för säsongen. En något decimerad trupp skulle tidigare år ha betytt svårigheter att skrapa ihop till två kedjor, men för tillfället ser det bättre ut. Laguppställningen i den första matchen, dvs mötet mot ISB III: Jarno Timonen i mål, backparen Eero Haapala (0+2) och Peter Söderlund (1+0) samt Marcus Östlingsson och Kim Hammarberg. Kedjorna: Jani Korpi, Mats Backlund (2+2) och Thony Granqvist (2+1) samt yttrarna Patrick Sundén, Lassi Lähdesmäki, Nico-Petteri Saarela och centern Henrik Hakala.

ISB började bäst och gick redan i den andra matchminuten upp i en 0-1 ledning. Den korta planen i Jurva bjöd in till skott väldigt tidigt in i anfallen och detta kunde ISB också utnyttja. 0-2 kom i den sjätte matchminuten och det verkade lite som om herrarna inte riktigt vaknat än. Peter Söderlund stänkte dock in en målvaktsretur på ett skott från Mats Backlund och reducerade i den nionde minuten. En knapp minut senare kom kvitteringen när Backlund hittade en lucka mellan ISB-målvakten Juha Rintas ben. Passningen till kvitteringen gav Thony Granqvist. En knapp minut efter det här lyckades ISB igen i målskyttet och 2-3 stod sig perioden ut.

Andra perioden blev ensidig – ISB utökade sin ledning till 2-6 och det började se avgjort ut. Trots ett massivt bollövertag och hyfsat spel av Saragoza var det ISB som allt emellanåt kunde kontra in mål efter mål trots att Jarno storspelade i Saragozakassen. När sedan Mika Yrjänäinen spädde på till 2-7 med sitt tredje mål för dagen fem minuter in i den tredje perioden verkade det kört. ISB drog på sig en utvisning för fel avstånd vid ett frislag och i det numerära överläget som följde kunde Thony Granqvist sätta 3-7. Repliken kom två minuter senare. Med 42:54 på matchklockan kunde Mats Backlund (Eero Haapala) reducera till 4-8 och tre sekunder senare drog ISB på sig en utvisning som Thony Granqvist (Eero Haapala) kunde förvalta. Närmare än 5-8 kom SC Saragoza inte och efter två inbördes möten står det numera 1-1, målskillnaden 12-8 i Saragozas favör.

Matchdagboken hittar du här.

Dagens andra match innebar en lite förändrad uppställning: Emilio Lassfolk i målet, backparen Eero Haapala (0+2) och Peter Söderlund (1+0), Marcus Östlingsson (1+0) och Kim Hammarberg. Kedjorna: Jani Korpi (1+0), Thony Granqvist (1+1, 2 min) och Patrick Sundén (0+1, 2 min) samt Nico-Petteri Saarela, Henrik Hakala (0+1) och Lassi Lähdesmäki (1+0).

Om det var motståndarna som inledde den första matchen bäst var det Saragozas tur i den här matchen. När nästan två minuter spelats avancerade Marcus Östlingsson längs vänsterkanten och drog iväg ett mycket välplacerat dragskott som satt som limmat i klykan. Fyra minuter senare åkte Thony Granqvist på en oerhört tveksam utvisning för att ha tagit ner bollen med axeln (armen enligt domaren). HSU kunde utnyttja sitt numerära överläge och kvittera. Thony ökade på till 2-1 tio sekunder senare assisterad av Patrick Sundén. En knapp minut senare kom kvitteringen från HSU och när Patrick Sundén strax därefter åkte på en utvisning såg det lite mörkt ut. Eero Haapala spelade fram Lassi Lähdesmäki till skottläge i numerärt underläge och Lassi satte bollen säkert i mål. HSUs kvittering kom i den trettonde minuten och det blev periodens sista mål. 3-3 efter den första perioden och spelet rätt bra under kontroll.

Andra perioden bjöd på ett snabbt ledningsmål av Peter Söderlund (Thony Granqvist) mycket kamp och en Saragozakontring som Jani Korpi (Eero Haapala) förvaltade. Emilio gjorde några fina parader och Saragoza kunde gå in i den tredje perioden med en tvåmålsledning. HSU visade varför man leder serien och inte hade tappat några poäng när man segade sig ikapp, kvitteringsmålet 46 sekunder före full tid, på volley från backposition kom lite turligt, men efter en ordentlig press mot ett försvarande Saragoza.

Matchdagboken hittar du här.

Serien fortsätter på hemmaplan den 6.12 då man möter SB Kauhajoki II och KuRy.