Tappio ja tasapeli miehille Jurvan turnauksesta

Miehet matkasivat Jurvaan sunnuntaina kun kauden kolmas turnaus oli vuorossa. Hieman kaventunut joukko olisi männä vuosina tarkoittanut kuutta-seitsemää pelaajaa, mutta tällä hetkellä näyttää jo vähän paremmalta. Kaksi ketjua saatiin tälläkin kertaa kasaan. Kokoonpano ensimmäisessä ottelussa, eli ISB III vastaan: Jarno Timonen maalissa, pakkipareina Eero Haapala (0+2) ja Peter Söderlund (1+0) sekä Marcus Östlingsson ja Kim Hammarberg. Ketjuna: Jani Korpi, Mats Backlund (2+2) ja Thony Granqvist (2+1) sekä kiertävinä laitureina Patrick Sundén, Lassi Lähdesmäki, Nico-Petteri Saarela keskarina Henrik Hakala.

ISB aloitti pirteästi ja siirtyi heti toisessa minuutissa 0-1 johtoon. Jurvan lyhyt kenttä tarjoili paljon tekopaikkoja ja ISB hyödynsi tämän parhaiten. 0-2 tuli kuudennessa minuutissa ja vaikutti vähän siltä että sunnuntaiaamun unihiekat olivat jääneet Saragozan miehiltä silmiin. Peter Söderlund herätteli porukoita napauttamalla maalivahdista kimmonneen pallon riman alle. Mats Backlund pääsi tasoittamaan Thony Granqvistin syötöstä vajaa minuuttia myöhemmin. Kauan ei saatu tästä nauttia kun ISB heti seuraavassa vaihdossa tekaisi päivän kolmannensa. Erätauolle 2-3 lukemissa.

Toinen erä oli musertava, hallinta oli punaisilla mutta ISB pääsi rokottamaan vastahyökkäyksistä. Vaikkakin Jarno maalissa ei mitenkään pettänyt, ilmajokilaisten tarkat kudit vailla peittoa näytti välillä helpoilta. Kauden aikana muuten hyvin toiminut peittopeli petti kyllä tässä pelissä pahemman kerran. Toinen erä puhtaasti ISBille 0-3 ja taukotilanteeksi 2-6. Kun vielä Mika Yrjänäinen teki päivän kolmannensa heti kolmannen erän alkuun alkoi jo aika ja usko loppua. ISBlle tuomittiin väärästä etäisyydestä jäähy ja seuranneessa ylivoimapelissä Thony Granqvist pääsi kaventamaan 3-7. ISB pääsi vielä rokottamaan vastahyökkäyksestä tarkalla laukausella. Ajassa 42:54 Mats Backlund (Eero Haapala) pääsi vielä kaventamaan 4-8 ja pöytäkirjan mukaan kolme sekuntia myöhemmin ISBlle päivän toinen rangaistus väärästä etäisyydestä. Thony Granqvist (Eero Haapala) kavensi vielä 5-8. Keskinäiset pelit siis 1-1, maaliero Saragozalle 12-8.

Ottelupöytäkirjaan.

Päivän toiseen otteluun jouduttiin vähän muökkaamaan ketjuja: Emilio Lassfolk maaliin, pakkiparit Eero Haapala (0+2) ja Peter Söderlund (1+0), Marcus Östlingsson (1+0) ja Kim Hammarberg. Ketjut: Jani Korpi (1+0), Thony Granqvist (1+1, 2 min) ja Patrick Sundén (0+1, 2 min) sekä Nico-Petteri Saarela, Henrik Hakala (0+1) ja Lassi Lähdesmäki (1+0).

Saragoza aloitti toisen ottelun hyvin, Marcus Östlingsson nousi vasenta laitaa pitkin ja sijoitti tarkalla ranteella pallon yläkulmaan. Neljä minuuttia myöhemmin Thony Granqvistille arvottiin kädellä pelaamisesta kakkonen ja HSU tasoitti ylivoimalla. Thony ei tätä jäähyä sulattanut vaan kävi viemässä Saragozan johtoon kymmenen sekuntia myöhemmin, syötön antoi Patrick Sundén. Vajaa minuuttia myöhemmin Emilio sai taas kaivaa pallon omista verkoista. Patrick Sundén otti vielä heti tasoituksen jälkeisessä vaihdossa kakkosen huitomisesta ja tässä vaiheessa alkoi jo näyttää siltä että sarjaykkönen kääntää pelin itselleen. Eero Haapala tarjoili alivoimalla Lassi Lähdesmäelle vetopaikan ja Lassi toimitti pallon verkon perukoille. Ensimmäinen osuma miesten peleissä makeasti sarjaykköstä vastaan alivoimalla. HSU tasoitti vielä kolmannellatoista minuttilla ja se jäi ensimmäisen erän viimeiseksi tilastomerkinnäksi. Pelillisesti ehjä erä. 

Toinen erä alkoi Peter Söderlundin maalilla, Thony Granqvist tarjoili kulmasta sektoriin ja Peter kiitti ja niiasi pallon riman alle. Taiselevalla ilmeellä esiintynyt valkoinen iski vielä erän alkuun yhden kaapin kun Jani Korpi otti Eero Haapalan syötön haltuun ja sijoitti pallon maaliin. Emilio torjui muutaman HSUn vaarallisen paikan ja näin ollen kahden pelatun erän jälkeen 5-3 johdossa viimeiseen erään. HSU näytti minkä takia se johtaa sarjaa – ennen tätä peliä puhtaalla pelillä – ja kavensi maalinedustalta. Tasoitusmaali harmillisesti 46 sekuntia ennen loppua suoraan ilmasta pakin paikalta. Pakko tosin myöntää että yhtä maalia pelattiin viimeiset minuutit joten eiköhän tähän on tyydyttävä.

Ottelupöytäkirjaan.

Kausi jatkuu kotikentällä 6.12 kun vastaan asettuu SB Kauhajoki II ja KuRy.