En vinst och en förlust för damerna i hemmaturneringen

Damerna spelade sina första hemmamatcher för säsongen på söndagen i Kristinahallen. Det blev en tudelad turnering med en solid insats mot Kauhajoki med två nya poäng för att sedan sluta med en riktigt konstig match mot PaSu. Den första perioden i den matchen kan egentligen inte beskrivas för en person som inte såg matchen, så konstig var den. Trots att Saragoza förde spelet och skapade chanser var det PaSu som gång på gång fick studsarna med sig och lyckades näta inte bara en och två gånger – utan hela 6 mål lyckades man göra. Efter det här var det jaga som gällde för damerna och trots att man kom rätt nära räckte det inte ända fram.

För att ta lite detaljer från den första matchen måste man nämna Sofias insats i målet och det solida försvarsspelet, målen trillade också in i jämn följd och det var en av de bättre insatserna under den här säsongen.

PaSu-matchens upphämtning förtjänar ett omnämnande, försvarsspelet från alla femmorna inte ens det.

Laguppställningen ändrade en del under matchernas lopp, men följande spelare var med: Sofia Lähteenmäki i målet, backar: Maria Westdijk, Satu Dahlgren (0+1), Milla Perkiö (0+1), Kati Kohtakangas, Linda Dahlmars och Jessica Hietikko (2+1). I anfallet spelade Iida Laine (4+1), Emilia Heikinmäki (0+4), Marie Lövholm (1+0, 2 min), Susanne Öström (2+0), Eveliina Ollila (2+1), Pauliina Mäkelä (0+1) och Patricia Ingström.

Nya tag på söndag i Karleby då Nibacos och FBC Remix står för motståndet.

Matchdagboken från SB Kauhajoki-matchen hittas här och den motsvarande från PaSu-mötet här.

Tabellen och de övriga resultaten som vanligt här.