Två tunga förluster för herrarna i hemmaturneringen

Nej, lördagens hemmaturnering gick nog verkligen inte som planerat. I dagens första match hade herrarna fruktansvärt svårt med målskyttet och i den andra matchen blev man utspelade efter noter av ett SB Kauhajoki II som lämpligtvis kunnat förstärka sitt lag med en handfull spelare från sitt förstalag. Efter de här två svidande förlusterna är det allt tydligare att Saragoza hamnat på den nedre tabellhalvan, och det krävs nog en förändring av kursen för att ta sig upp ur bottenträsket. 20.12.2014 är det dags för nästa turnering, då möter man SB Jytky och KuRy i Kauhajoki.

Själva matcherna då? Matchdagboken från mötet mot KuRy hittas här. Med rödvita glasögon på kan man nästan påstå att gästerna från Kurikka ägnade de två sista perioderna åt att lyfta bollen ur egen zon. Utan att ha speciellt rödvita glasögon på kan man konstatera att hemmalaget tog avslut från dåliga positioner och gjorde målvakten bättre än vad han egentligen var. Laguppställningen i den här matchen: Emilio Lassfolk i målet, Kim Hammarberg och Marcus Östlingsson ett backpar, Peter Lassfolk och Johan Nordgren (0+1) det andra. Anfallskedjorna var en man kort, vilket betydde att Thony Granqvist (1+0) och Patrick Sundén fick alternera på sin kant. I övrigt var center-ytterparen Mats Backlund-Jani Korpi, Henrik Hakala (2 min)-Rasmus Pihlaja (1+0) och Richard Lähteenmäki-Peter Söderlund (0+1).

Dagens andra match började med en kalldusch, Jarno Timonen fick vittja nätmaskorna efter 44 sekunders spel och detta efter ett något harmlöst backhandskott. SB Kauhajoki var, som tidigare nämnts, betydligt bollsäkrare och bätte på fötterna och hade dessutom ett oerhört flyt med målskyttet. Allt detta medan hemmalaget inte lyckades slå två passningar i följd och inte fick skotten förbi det täckande försvaret. Utklassning med andra ord. Det sorgliga matchprotokollet hittas här.

I tabellen sjönk herrlaget som en sten och är numera näst sist, tack vare bättre målskillnad i inbördes möten med ISB III. Alla resultat och tabellen hittas här.