Damerna fortsätter att förlora

Två hårda matcher väntade damerna i Kirmaushallen i Ylistaro på lördagen. När dessutom truppen tunnades ut på grund av sjukdom, landslagsläger och arbetsförhinder var det en ganska tuff uppgift som väntade.

Två hela kedjor fick damerna dock ihopskrapade och truppen bestod av Milla Perkiö i målet, Satu Dahlgren och Kati Kohtakangas som ett backpar och Linda Dahlmars och Jessica Hietikko som det andra. Av anfallskedjorna var den ena någotsånär intakt när centern Eveliina Ollila (1+0, 2 min) fick de bekanta yttrarna Pauliina Mäkelä (1+0) och Susanne Öström (1+2) med sig. Den andra kedjan byggdes runt Emilia Heikinmäki som center och yttrarna Marie Lövdahl och Mia Koski-Träskvik.

SB Vaasa stod för motståndet i den första matchen för dagen och inledde också bäst när man lyckades överlista Milla i målet redan i den sjätte matchminuten. Vasas vassa förstakedja gjorde också det andra målet, det här i den trettonde matchminuten, igen efter en markeringsmiss. I den andra perioden lyckades SB Vaasa igen i målskyttet fem minuter in i perioden och uppförsbacken började kännas tung. Sussu förvaltade dock en monumental miss i Vasaförsvaret och reducerade till 3-1 med knappa fem minuter kvar av perioden och damerna fick lite vittring. SB Vaasa lyckades peta in en kasse till i periodens sista minut och drog igen upp i en tremålsledning.

Eve tände hoppet direkt i inledningen av den tredje perioden när hon drog på en riktig rökare. Efter det här var det rätt jämnt spel och ett reduceringsmål här hade säkert förändrat matchbilden ytterligare. Istället blev det två kallduschar, den första genom ännu ett Vasamål i den 38 matchminuten och sedan tack vare matchens domarpar, som konstant släppt igenom hundratals slag på klubban genom matchen, bestämde sig för att en boll som rakt uppifrån studsade Eve i huvudet var värd en matchens enda utvisning. Slutforceringen kom därmed av sig och Vasa kunde bärga 2 poäng.

Matchdagboken finns här.

Dagens andra match mot suveräna serieledaren SC Kokkola blev jämn, efter en gedigen försvarsinsats lyckades damerna freda sitt mål hela den första perioden och skapade också en hel del chanser.

I de följande perioderna kunde dock Kokkola, tack vare sin rutin och sin bredd i materialet rulla upp SC Saragozas försvarsspel och göra de behövliga målen. 3-1 blev slutställningen efter att Pauliina reducerat i de sista minuterna.

Matchdagboken finns här.

Serien fortsätter den 24.1 med en trematchersturnering i Nykarleby.