Naisten tappioputki venyy

Kaksi kovaa koitosta odotti naisia Kirmaushallissa Ylistarossa lauantaina. Kun vielä kapea joukko kaventui vielä aamulla sairastumisen takia niin työkiireiden ja maajoukkueleiritysten takia kaventunut joukkue olisi melkein mahtunut kahteen pieneen autoon.

Kaksi ketjua saatiin joka tapauksessa raavittua kasaan – ja maalissa Milla Perkiö. Pakkipareina Satu Dahlgren ja Kati Kohtakangas sekä Linda Dahlmars ja Jessica Hietikko. Hyökkäysketjuista toinen ennallaan kun keskari Eveliina Ollila (1+0, 2 min) sai tutut laiturit Pauliina Mäkelä (1+0) ja Susanne Öström (1+2) viereen. Toinen ketju kasattiin Emilia Heikinmäen ympärillä kun laidoilla kirmaisivat Marie Lövdahl ja Mia Koski-Träskvik.

Päivän ensimmäisessä ottelussa SB Vaasa asettui keskviivan toiselle puolelle ja samoista ongelmista huolimatta pystyi viemään ottelun alun – jälleen kerran. Tällä kertaa terävä ykkösketju yllätti maalivahti-Millan kuudennella minuutilla. Ensimmäisen erän lopussa jätettiin taas merkkaamatta ykkösketjun laiturit ja näin 2-0 taululssa. Toisessa erässä SB Vaasa pääsi vielä kerran rokottamaan ja ylämäki senkun jyrkkeni. Sussu kiitti ja kuittasi SB Vaasan lahjoituksen ja tallensi kavennuksen varmasti. SB Vaasa pääsi vielä kuittaamaan tämän lapsuksen ja kolmanteen erään mentiin kolmen maalin taka-ajotilanteesta.

Eve herätti vielä toivoa kun perusveto uppoi riman kautta heti kolmannen erän alussa. Tämän jälkeen peliä käytiin lähinnä Vaasan puolustuspäässä ja jos jostain oltaisi vielä onnistuttu niin ottelun loppu olisi voinut näyttää hieman erilaiselta. Jossittelut sikseen, kaksi kylmää suihkua oli vielä tarjolla. SB Vaasa pääsi vielä kuittaamaan viidennen maalin ja heti tämän jälkeen erotuomarit, jotka olivat jättäneet satoja mailaanlyöntejä viheltämättä läpi ottelun palkita Even päällä pelaamisjäähyllä. Taas sellainen tilanne josta toivoisi jonkunmoista pelisilmää. Pallo tuli suoraan ylhäältä alas Even päähän ja tästä palkinnoksi 2 minuuttia. Kaksi pistettä Vaasaan. Ansaitusti. Eikä tuomareihin kaaduttu tälläkään kertaa.

Ottelupöytäkirja.

Päivän toisessa ottelussa odotti sarjaa johtava SC Kokkola. Ottelusta saatiin hyvällä puolustuspelillä pidettyä odotettua vähämaalisempana ja tasaisempana ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli vielä 0-0.

Seuraavissa erissä Kokkola pystyi avaamaan SC Saragozan puolustuksen ja sai tehtyä ne tarvittavat kolme maalia. Kavennus tuli Pauliinan mailasta vasta neljännelläkymmenennelläensimmäisellä minuutilla ja näin ollen pisteet Kokkolaan.

Kausi jatkuu 24.1 kun pelataan kolmen ottelun turnaus Uudessakaarlepyyssä.