Herrarna fick en poäng med sig från Ilmola

Herrarna mötte både serieledande SB Kauhajoki II och tvåan HSU. Av de få glädjeämnen den här säsongen har bjudit på har varit truppens bredd, också till den här turneringen lyckades SC Saragoza – trots ett flertal skador och frånvaron – få ihop tre kedjor. I matchen mot Kauhajoki stod Emilio Lassfolk i tur att vakta målet och Jarno Timonen fick ta sig an HSU. Backparen skrapades ihop söm följer: Marcus Östlingsson och Peter Lassfolk samt Peter Söderlund (2 min) och Mats Backlund (0+1). Anfallskedjorna som följer: Thony Granqvist (1+2), Henrik Hakala (0+1, 2 min) och Jani Korpi (3+0); Nico-Petteri Saarela (0+1, 2 min), Patrick Sundén (1+0) och Rasmus Pihlaja; Lassi Lähdesmäki (0+1), Vesa-Matti Rajala (1+1) och Mika Kangasniemi (1+0).

I den första matchen inledde Thony Granqvist (Mats Backlund) målskyttet redan i den första matchminuten. I den åttonde matchminuten inledde Vesa-Matti Rajala (Lassi Lähdesmäki) sitt målskytte i SC Saragozas matchdress. Här tog Saragozas målfabrikation slut och det rutinerade SB Kauhajoki II kunde vända matchen, främst tack vare Juhani Lehtonens 3 mål. Poängen igen, för den tredje gången den här säsongen, till Kauhajoki. Slutresultat 4-2.

Kim Hammarberg som var sjuk, filmade lite material som du kan se här. Matchdagboken finns här.

I dagens andra match började Peter Söderlund med att ta en tvåminutersutvisning för slag på klubban. Saragoza klarade av att freda sitt mål under utvisningen, men åtta minuter in i perioden inledde HSU målskyttet med ett lågt långskott. Jani Korpi (Thony Granqvist) utjämnade matchen men HSU kunde igen ta ledningen med ett nytt kontringsmål. Korpi fortsatte sitt målgörande och utjämnade först och gjorde också sedan Saragozas ledningsmål. Mika Kangasniemi ökade på ledningen till två mål när det återstod två minuter av den andra perioden. Tvåmålsledningen såg inte periodpausen eftersom HSU kom åt att reducera.

I den tredje periodens inledning kunde HSU också utjämna matchen och det jämna spelet fortsatte ända tills Patrick Sundén (Nico-Petteri Saarela) lyckades föra upp Saragoza i ledning igen. HSU kom åt att kvittera och slutresultatet blev delad poäng för andra gången den här säsongen.

Kim Hammarberg filmade matchen från bänken, här finns HSU-matchen. Matchdagboken finns här.

Hela seriens tabell, resultat och poängbörs finns nu här.