Äntligen en vinst för herrarna

Herrarna tog säsongens andra(!?) seger när man lyckades vinna över HSU i Kurikka på lördagen. Senaste segern den här säsongen kom också i Kurikka, den 8.11.2014… Samtidigt blev det också klart att herrarna högst antagligen slutar sist i sin zon eftersom man förlorade dagens första match mot ISB III. När ISB III före det också lyckades vinna över KuRy är det nu fem poäng upp till nästjumbon med 4 matcher kvar, varav en hemma mot serieledaren SB Kauhajoki II, två möten mot KuRy och ett möte med serietvåan SB Jytky. Herrarna borde alltså ta minst sex poäng från de här matcherna för att kunna gå förbi ISB III, som samtidigt inte får ta någon poäng alls.

Mötet mot ISB III blev en ganska tillknäppt historia, eftersom herrarna drabbats av en otrolig mängd skador och sjukdomar och arbetsfrånvaron fick man med nöd och näppe ihopskrapat två anfallskedjor och två backar. Det här bidrog naturligtvis till att man inte kunde pressa ISB-backarna tillräckligt, och de fick hålla bollen lite för mycket. Laguppställningen i den här matchen: Jarno Timonen i mål, backar Marcus Östlingsson och Kim Hammarberg (0+1). Kedjorna: Patrick Sundén (skadade sig i den andra perioden), Mats Backlund (0+1) och Rasmus Pihlaja (1+0) samt Robin Nygren, Henrik Hakala och Nico-Petteri Saarela (1+0).

Matchdagboken hittar du här.

Eftersom Patrick Sundén skadat sig i den första matchen fick tumskadade matchcoachen Richard Lähteenmäki dra på sig matchstället till dagens andra match. Emilio Lassfolk tog plats mellan stolparna och Marcus Östlingsson (0+1) och Kim Hammarberg (1+0) fortsatte på backplats. Richard Lähteenmäki (2+0), Mats Backlund (1+0) och Rasmus Pihlaja (0+2) bildade en anfallskedja och Robin Nygren (0+2), Henrik Hakala (1+1) och Nico-Petteri Saarela (2+1) den andra. Vid 5-5 fick Emilio nog i målet och bytte ut sig själv. Jarno Timonen kom in och höll nollan i den tredje perioden efter en svår start i slutet av den andra perioden då han fick släppa in ett mål.

Matchdagboken hittar du här.

Serietabellen, poängbörsen och matchprogrammet hittas som vanligt här. Nästa turnering spelas den 21.2.2015 hemma i Kristinahallen. Där möter SCS KuRy från Kurikka och seriesuveränen SB Kauhajoki II.