En vinst och en förlust för damerna i säsongens sista turnering

Damerna avslutade säsongen med en vinst över Blue Fox II och med en hyfsad insats, men förlust med 1-3, mot seriesegrande SC Kokkola. Damerna plockade därmed hem 23 poäng på 21 matcher och placerade sig fjärde i tabellen.

Matchen mot Blue Fox II blev en ganska tillknäppt historia, där motståndarna nog gjorde en av sina bättre matcher försvarsmässigt. Med sitt aggressiva försvarsspel lyckades Blue Fox II freda sitt mål halva den första perioden, ända tills Nina Sydholm (nummer fyra på bilden ovan) öppnade spjället. Sussu ökade på till både 2-0 och 3-0 och när sedan både Iida och Cecilia gjorde två mål var, var saken biff. Linda, som offrade sig och vaktade målet i den här matchen, tvingades vittja nätet en gång, efter ett drömskott av blårävskaptenen.

En solid insats försvarsmässigt, och när väl målskyttet kom igång fungerade också det hyfsat. Laguppställningen i den här matchen: Linda Dahlmars i mål. Backar: Satu Dahlgren (0+1), Kati Kohtakangas och Milla Perkiö. Kedjorna: Wilma Lassfolk, Emilia Heikinmäki (0+1) och Nina Sydholm (1+0). Susanne Öström (2+1), Jessica Hietikko och Iida Laine (2+3). Marie Lövholm, Cecilia Granlund (2+0) och Patricia Ingström. Efter den första perioden flyttade Jessica Hietikko ner i försvaret och Cecilia och Emilia tog hand om centerpositionen.

Matchdagboken – på betaversionen av sidan finns här. Den gamla versionen här.

I dagens andra match tog Milla över målvaktandet medan vi också gick ner på två kedjor så att Wilma, Nina och Patricia spelade varsin period tillsammans med Cecilia och Marie, medan Emilia fick Sussu och Iida (1+0) på kanterna. Backparen Satu och Kati samt Jessica och Linda.

SC Kokkola var snäppet effektivare i sina avslut och tog rättvist hem poängen. Cecilia träffade stolpen åtminstone en gång och hade nog varit värd ett mål eller två. Iida avslutade lagets målskytte för den här säsongen genom att rinna igenom försvaret, dra målvakten på kaffe och njuta in 2-1. Grattis också til Iida för poängbörsvinsten, 38 poäng på 19 matcher (varav 3 som målvakt) är inte fy skam.

Matchdagboken – på betaversionen av sidan finns här. Den gamla versionen här.

Tabeller, resultat från tidigare matcher, och seriens poängbörs, hittar man som vanligt här.