Ny layout på webbsidan

Du har säkert märkt att layouten på webbsidorna har ändrat en aning, sidorna är numera responsiva och borde fungera med de flesta format och storlekar. Så här har det ju inte alltid varit, utan sidorna har utvecklats under årens lopp. Efter en kort undersökning hittades några av de format som sajten har haft under de senaste 10 åren.

2004

2004

Mycket handarbete bakom den här sajten. Menysystemet byggdes upp för hand och det fanns ingen databas bakom nyheter etc ännu.

2005

2005

Fortsättningsvis mycket handarbete bakom. Layoutsmässigt ett steg i rätt riktning, men fortfarande inte optimalt.

2006

Kalendern gjorde sitt intåg på sidorna 2006, annars samma meny- och nyhetssystem.

2010

2010

Lite mera bilder, lite mindre färg. Kalendern hade nu ersatts av den nuvarande lösningen, google calendar och sajtens första rss-feed med nyheter hade tillkommit. Headertexten högst upp för första gången med vårt nuvarande typsnitt. Menyer och boxar med css var ett par av de strukturella nyheterna under den här perioden.

2013

2013

2012-2013 tog sajten ett stort steg framåt då kombinationen mysql och php togs i bruk. Samtidigt kom sociala medier in mer och mer och twitter-, facebook- och youtube-boxarna blev ett återkommande element. Kalendern tog steget in på framsidan igen.

2015

2015

2015 kom responsiviteten på sajten, och nu togs också mysql och php-kombinationen ett par steg längre fram. Bootstrap användes för wireframen och responsiviteten, främst på grund av hur enkelt det var att ta ibruk, och naturligtvis för att det är gratis och tillgängligt. Ovanför sidan på en 22″ skärm, nedanför på en surfplatta och längst ner i mobilutförande.

2015 tablet

Surfplattor och vissa laptopar här ovanför och mobila utförandet här nedanför…

2015 small

Allt fungerar ännu inte optimalt, och det kommer högst antagligen ett par versioner ännu innan vi är fullständigt färdiga att gå över till den nya versionen. Om det är någonting du saknar, finns den gamla varianten fortsättningsvis här.