Sivusto uusissa kuosissa

Olet varmasti huomannut että seuran sivuston ulkonäkö on muuttunut hieman, sivusto on nykyään responsiivinen ja pitäisi toimia useampien kokojen ja formaattien kanssa. Näinhän ei ole aina ollut, vaan sivusto on jonkun verran kehittynyt vuosien varrella. Lyhyen haun jälkeen löytyi muutama kuvakaappaus vuosien varrelta.

2004

2004

Käsityönä tehty sivusto, valikot ja uutiset olivat pääsääntöisesti käsipelillä tehtyjä. Tietokantaa ei vielä tässä vaiheessa ollut taustoilla.

2005

2005

Edelleen paljon käsityötä, layoutmielessä ehkä askel oikeaan suuntaan, silti vielä kaukana…

2006

Kalenteri teki tässä ensitulonsa etusivulle, muuten valikot olivat edelleen suuressa roolissa.

2010

2010

Vähän enemmän kuvia, vähän vähemmän väriä. Kalenteri oli nyt korvattu google nykyisellä ratkaisulla ja sivuston ensimmäinen rss-syöte oli ilmestynyt. Otsikko ensimmäistä kertaa nykyfontilla. Valikot ja laatikot oli tässä versiossa tehty css:ää käyttäen ja se helpotti jonkun verran ylläpitoa.

2013

2013

2012-2013 otettiin vihdoinkin käyttöön tietokanta mysql sekä php. Samalla sosiaaliset mediat varastivat suuremman osion sivustolta kuten aikaisemmin. Twitter-, facebook- sekä youtube-boksit tulivat jäädäkseen. Kanlenteri nousi takaisin etusivulle.

2015

2015

2015 siirryttiin responsiiviseen malliin, mysql-kannan käyttö tehostui ja vanhasta html-formaatista päästiin jo melkein kokonaan. Bootstrap otettiin käyttöön lähinnä helposti saatavilla olevien elementtien takia, mutta ilmainen hinta ja luotettavuus olivat aika isoja tekijöitä. Yllä sivusto 22″ näytöllä, alhaalla tabletilla ja alimpana mobiililaitenäkymä.

2015 tablet

Tabletti ja läppäri-näkymä yllä ja mobiilinäkymä alla.

2015 small

Kaikki ei vielä toimi optimaalisella tavalla uudella sitellä ja luultavasti tehdään tässä vielä pari kolme kehitysversiota ennen kun voidaan todeta sivuston valmiiksi. Jos et löydä sitä mitä haet, vanha sivusto on vielä ylhäällä, ja pääset sinne tästä.