Spelarövergångar under säsongen 2015-2016

Den pågående säsongens nationella spelarövergångar kan göras från och med 1.6. Den nya säsongen medför en noterbar förändring i hur man går till väga vid en spelarövergång. I fortsättningen skall alla nationella övergångar skötas via det elektroniska systemet: Salibandyn Palvelusivusto. Övergångarna sköts enbart mellan föreningar. En enskild spelare kan alltså inte sköta övergångsprocessen självständigt, inte ens avgiften. Det här och om övriga aktuella förfaranden har beskrivits längre ner i meddelandet.

De mest noterbara förändringarna jämfört med tidigare säsonger:

  • I det nya systemet sker övergångshanteringen endast mellan föreningarna.
  • Den förening som hanterar övergången (eller den person som admistrerar inloggningsuppgifterna) behöver nätbankskoder för att betala avgiften. Det är inte möjligt att betala avgiften senare med en överföringsblankett, utan den måste utföras i realtid som en Paytrail-betalning genast när man utför transfern (det vill säga direkt efter att den gamla föreningen godkänt överföringen). De mest allmänna betalningssätten är tillgängliga.
  • Den nya föreningen skall printa ut pappersblanketten och på denna få spelarens namnteckning med kulspetspenna. Blanketten (och möjliga kvitton) arkiveras under säsongens gång av den nya föreningen. Om förbundet kräver att få se dokumenten, skall dessa levereras omedelbart.
  • Föreningarna kan nu på ett lätt sätt följa med spelartrafiken och granska den en gång per dygn uppdaterade transferlistan.
  • Om föreningen har spelartrafik, kommer föreningen att meddelas om detta via ett automatiserat e-postmeddelande en gång per dygn. Det vill säga om antalet spelare som flyttar från föreningen (som väntar på föreningens godkännande) under samma dygn, får föreningen endast ett konsoliderat meddelande om detta.

Källa: http://floorball.fi/palvelut/edustusoikeudet/pelaajasiirrot