Pelaajasiirrot kaudella 2015-2016

Kuluvan kauden kansalliset pelaajasiirrot alkavat 1.6. Uusi kausi tuo merkittävän muutoksen siirtojen tekotapaan: Jatkossa kaikki kansalliset pelaajasiirrot hoidetaan sähköisessä järjestelmässä: Salibandyn Palvelusivustolla. Siirrot hoidetaan vain seurojen välillä. Yksittäinen pelaaja ei siis voi hoitaa prosessia itsenäisesti, ei edes kirjaamismaksua. Tästä, ja muusta ajankohtaisesta tilanteesta, on kerrottu tarkemmin viestin lopussa.

Olennaisimmat muutokset edelliseen kauteen verrattuna:

  • Uudessa järjestelmässä siirrot hoidetaan vain seurojen kesken.
  • Siirtoa tekevä seura (tai henkilö joka hallinnoi tunnusta) tarvitsee verkkopankkitunnukset kirjaamismaksun suorittamiseen. Kirjaamismaksua ei voi suorittaa jälkikäteen tilisiirtolomakkeella, vaan se tulee suorittaa reaaliaikaisena Paytrail –maksuna välittömästi otettaessa siirtoa vastaan (eli vanhan seuran hyväksynnän jälkeen). Yleisimmät maksutavat on käytössä.
  • Uuden seuran tulee lopuksi tulostaa paperinen siirtolomake ja ottaa siihen pelaajan mustekynällä tekemä allekirjoitus. Lomake (ja mahdolliset kuitit) arkistoidaan uuden seuran toimesta kahden kauden ajan. Mikäli liitto pyytää dokumentteja nähtäväksi, ne tulee toimittaa viipymättä.
  • Seurat voivat nyt helposti seurata lähteviä ja tulevia pelaajia sekä tutkia kerran vuorokaudessa automaattisesti päivittyvää siirtolistaa.
  • Mikäli seurasta on lähtevää tai tulevaa pelaajasiirtoliikennettä, seurat saavat tästä kerran vuorokaudessa kootusti automaattisen sähköposti-ilmoituksen. Esim. jos pois siirtyviä pelaajia (jotka odottavat seuranne hyväksyntää) on 10 henkilöä samana vuorokautena, seura saa tästä vain yhden kootun ilmoituksen.

Lähde: http://floorball.fi/palvelut/edustusoikeudet/pelaajasiirrot