Full pott i premiären för damerna

Damerna inledde sitt seriespelande för säsongen 2015-2016 i söndags i Nurmo. I den första matchen för dagen mötte man gamla bekantingen PaSu, Pallosuharit från Töysä. Till den här första turneringen av nio fick damlaget ihop två fulla kedjor och Mia Koski-Träskvik drog på sig den svettimpregnerade målvaktsutrustningen för dagen. Kedjorna: Nina Sydholm (1+0), Emilia Heikinmäki (2+2) och Iida Laine (4+1) med backarna Jessica Hietikko (0+1) och Linda Dahlmars samt Susanne Öström (1+0), Päivi Aittamäki (1+0) och Pauliina Mäkelä (1+1) med backparet Satu Dahlgren och Milla Perkiö (1+0).

Länge behövde vi inte vänta på säsongens öppningsmål, Iida satte bollen i nät redan i det första bytet, efter att Emppo stått för framspelningen. En lågoddsare till öppningsmålskytt med andra ord. PaSu var överraskande blekt, och Päivi kunde öka på till 2-0 på pass av Pauliina i slutet av den första perioden utan att Mia behövt göra några riktiga ingripanden.

I den andra perioden lyckades PaSu skapa några farligheter och fick också bollen i mål efter 21 spelade minuter. I slutet av den andra perioden gjorde Iida ett omklädningsrumsmål och när Pauliina redan i inledningen av den tredje perioden ökade på till 4-1 var saken mer eller mindre klar.

Iida gjorde ännu ett tredje mål och resten av matchen blev något av en defilering in i mål, trots en PaSu reducering med sju minuter kvar på klockan.

Matchdagboken finns här.

I dagens andra match mötte damerna Himangan Pallo (HiPa) som man inte mött sedan februari 2010. Då slutade det med en onödigt stor förlust och något liknande debakel ville damerna inte vara med om. Någon likadan rivstart som i den första matchen blev det inte i den andra, utan vi fick vänta ända tills den 10 spelminuten innan Emppo hittade målet med en inbågning. Symptomatiskt för den här matchen hittades det ingen assist till det här målet. Knappt en och en halv minut senare fick Nina upp farten på sin vänsterkant och ökade på till 2-0. En bra prestation av hårt forecheckande Nina.

I inledningen av den andra perioden slog Milla till med stora kanonen direkt på ett frislag/inslag. Efter det här slog damerna av på takten och släppte helt i onödan in HiPa i matchen. 3-1 kom i den tjugonde matchminuten efter slappt försvarsspel vid ett inslag. 3-2 reduceringen kom i en tre mot en kontring där HiPa-yttern turligt nog tunnlade in bollen bakom Mia. 3-3 kvitteringen kom snöpliga sex sekunder före periodpausen och det var helt klart match igen.

I den tredje perioden var det inget snack om saken, svackan i den andra perioden var som bortblåst och redan efter knappa två minuters spel kom det som skulle bli segermålet från Emppos klubba. Assisten till Iida. I slutet av matchen kunde Iida och Sussu öka på segersiffrorna med varsitt mål.

Matchdagboken finns här.

Serien fortsätter den 25.10 när Saragozas damer möter Nurmon Jymy och serieledande KauWi.

Damer

GPWTLGFGA+/-P
KauWi2200122104
FBC Remix220015784
SC Saragoza220011564
SB Kauhajoki22005144
PSB Lapua21014312
Nibacos II201135-21
NJ II201135-21
HiPa2002712-50
PaSu200227-50
Jalas2002417-130