Naisten kausi käyntiin kahdella voitolla

Naisten kausi käynnistyi sunnuntaina Nurmossa. Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin vanha ja tuttu PaSu, Pallosuharit Töysästä. Tähän turnaukseen, ensimmäinen yhdeksästä, naiset saivat parsittua kasaan kaksi kentällistä ja Mia Koski-Träskvik uhrautui ja veti hikiset veskarikamppeet niskaan. Ketjukoostumukset: Nina Sydholm (1+0), Emilia Heikinmäki (2+2) ja Iida Laine (4+1) sekä pakkiparina Jessica Hietikko (0+1) ja Linda Dahlmars. Toinen ketju: Susanne Öström (1+0), Päivi Aittamäki (1+0) ja Pauliina Mäkelä (1+1) pakkeineen Satu Dahlgren ja Milla Perkiö (1+0).

Kauan ei tarvittu kauden avausmaalia odottaa, Iida pisti pallon pömpeliin heti ensimmäisessä vaihdossa, Empun alustuksen jälkeen. Todella pienellä kertoimella toteutunut avausmaaliveikkausveto. PaSu oli yllättävän kalpea, ja Päivi pääsi lisäämään johtoa 2-0 Pauliinan tarjoilusta ensimmäisen erän lopulla. Mia maalissa ei ollut tarvinnut tähän mennessä kovin monta torjuntaa tehdä.

Toisessa erässä PaSu pääsi muutamalle tekopaikalle ja sai myös pallon maaliin 21 pelatun minuutin jälkeen. Erän lopussa Iida teki henkisesti raskaan maalin ja kun Pauliina heti kolmannen erän alussa lisäsi johtoa jo 4-1 niin ottelu vaikutti ratkenneelta.

Iida teki vielä kolmannen maalin ja loput ottelusta huilailtiin ja pelailitiin ja vaikkakin PaSu kavensi erän puolessavälissä niin ei enää saanut minkäänlaista kirivaihdetta päälle.

Ottelupöytäkirja löytyy täältä.

Päivän toisessa ottelussa naiset kohtasivat Himangan Pallo (HiPa) joka tippui viime kauden päätteeksi kakkosesta. Viimeksi kohdattiin helmikuussa 2010 ja silloin hävittiin turhan suurin luvuin. Tälläiseen ei haluttu enää mennä ja naisten ilmeistä näki että pisteet olivat haluttua tavaraa. Samanlaista alkua kun ekassa ottelussa ei saatu, vaan jouduttiin odottamaan reilut yhdeksän minuuttia ennen kuin Empun kantti päätyi verkon perukoille. Reilu puolitoista minuuttia myöhemmin Nina pääsi polkemaan kunnon vauhtiin laitaa pitkin ja sai vedettyä oman pakin jaloista kimmonneen syötön etukulmasta maaliin. Hieno yksilösuoritus hyvin karvanneelta Ninalta.

Toisen erän alussa Milla veti voimalla kaukaa vaparin/sisäänlyönnin riman alle ja tämän jälkeen taisi pienehkö hyvänolontunne hiipiä valkoisten paitoihin, koska HiPa pääsi yllättäen mukaan peliin. 3-1 tuli kahdennenkymmenennen minuutin kohdalla kun lepsuiltiin oman pään sisäänlyönnissä. 3-2 kavennus tuli kolme vastaan yksi vastahyökkäyksestä kun laituri pääsi onnekkaasti lirauttamaan pallon Mian längistä. 3-3 tasoitus annettiin vielä kenkäohjauksella kuusi sekuntia ennen erän loppua ja erätauolla ei silitelty päitä.

Sisuuntunut naisjoukkue tuli hyvällä jalalla ja asenteella kolmanteen erään ja HiPalle ei enää annettu ilmaisia paikkoja. Kahden pelatun minuutin jälkeen Emppu kanttasi voittomaalin Iidan syötöstä ja ottelun lopussa sekä Iida että lehdistövastaava-Sussu pääsivät maalaamaan.

Ottelupöytäkirja löytyy täältä.

Serja jatkuu 25.10 kun Saragoza kohtaa Nurmon Jymyn ja sarjaa johtava, kakkosesta tippunut KauWi.

Naiset

GPWTLGFGA+/-P
KauWi2200122104
FBC Remix220015784
SC Saragoza220011564
SB Kauhajoki22005144
PSB Lapua21014312
Nibacos II201135-21
NJ II201135-21
HiPa2002712-50
PaSu200227-50
Jalas2002417-130