En vinst – och en förlust – för damerna

Nio matcher lång hann den bli, damernas segersvit. Den senaste förlusten kom den sjunde november. Det blev inte SB Kauhajoki som satte stopp för sviten, utan istället det alltid besvärliga hemmalaget PaSu, som i sin hemmahall lyckades besegra damerna med 3-5.

Samtidigt tappade också SB Kauhajoki poäng, överraskande nog mot Nibacos II från Karleby och när KauWi lyckades vinna båda sina matcher har det nu jämnat ut sig ordentligt i täten. När den sista turneringen avgörs i Kaskö den 19.3.2016 möter SB Kauhajoki (serieledare med bättre målskillnad i de inbördes mötena) poängautomaten Jalas och KauWi. KauWi möter förutom SB Kauhajoki också FBC Remix medan hemmalaget SC Saragoza möter Nurmon Jymy II och Nibacos II. De två första lagen stiger till division 2.

Matchen mot SB Kauhajoki blev precis lika fysisk som vanligt, och något skönspel bjöds det inte på. Till skillnad mot förra mötet – då SC Saragoza förlorade med 0-2 med en kraftigt decimerad trupp – fick man den här gången ställa upp så gott som full laguppställning. Josefine i mål, Milla och Satu som ett backpar och Amanda och Maria som det andra backparet. Tre centrar turades om i mitten, Cecilia, Päivi och Linda, medan Iida (1+1) och Emilia (1+1) samt Susanne och Pauliina bildade ytterpar.

Matchdagboken finns här.

Matchen mot hemmalaget PaSu blev en svår historia, där hemmalagets kontringar vände matchen i den tredje perioden. I ärlighetens namn måste sägas att PaSu hade bud på flera mål, stolparna, kryssen och ribban var flera gånger i vägen. Laguppställningen i den här matchen levde lite: Josefine fortsatte i målet (och fick för första gången släppa in fler än två mål i en match), Milla och Satu samt Amanda och Maria fortsatte på backposition medan Päivi, Linda och Cecila (1+0) spelade centrar. Linda spelade också ytterpar tillsammans med Nina periodvis, medan Iida (2+0) och Emilia (0+2), Susanne (0+1) och Pauliina fortsatte som yttrar.

Matchdagboken finns här.

Tabellen, spelade matcher, kommande matcher och en ofullständig poängbörs hittas här.