Herrarna fick nöja sig med en poäng i hemmaturneringen

Herrarnas hemmaturnering bjöd på mängder med mål och en hel del underhållning, tyvärr blev poängsaldot inte riktigt lika stort som i den första turneringen, men så var också motståndet ett par snäpp hårdare. Igen hade ett par spelare drabbats av skador, och truppen blev inte heller i den andra turneringen större än två fulla kedjor då Mika Kangasniemi (axel), Nico-Petteri Saarela (knä) och Johan Nordgren (vrist) fortfarande saknades. Milo fortsatte i målet, Mats och Peter L bildade backpar bakom Jens, Söddin och Ricke och Rasse och Kim försvarade bakom Jonatan, Henrik och Jani. Matchen fick en tuff inledning när SS Paitsio öppnade målskyttet i det första bytet. Matchen blev mycket intensiv och tidvis mycket fysisk och småful.

SC Saragoza försvarade bra och kontrade mycket farligt och drog upp en vad som kunde tyckas vara en stabil ledning. Samtidigt spelade SS Paitsio mycket fin innebandy med stor rörlighet och knaprade in mål efter mål. Tyvärr gick det också så att Paitsiograbbarna lyckades göra ett 7-6 ledningsmål och när slutet av matchen blev hackigt av utvisningar lyckades herrarna inte kvittera. Henrik fick den absolut bästa chansen i de sista skälvande sekunderna, men motståndarmålvakten lyckades på något sätt hålla bollen på rätt sida mållinjen. Segern till SS Paitsio med 7-6. Matchdagboken finns här. Risto Nyholm fotade, bilderna hittas på Ristos facebooksidor, länk här nedanför.

SS Paitsio filmade matchen och klippet hittas på SC Saragozas Youtube-kanal, länk här nedanför.

I dagens andra match stod fjolårsantagonisten Sparta för motståndet. Under hela fjolårssäsongen var Sparta starkare och närmare än en oavgjord match kom herrarna aldrig. En liten modifikation av laguppställningen blev det också när Jonatan och Mats bytte platser. Milo fortsatte i mål, backparen Peter L och Jonatan och Kim och Rasse, kedjorna Jens, Söddin och Ricke, Mats, Henrik och Jani. Lördagskvällens underhållande match bjöd på 18 mål och en oavgjord, men mycket svängig match där herrarna lyckades tappa en tvåmålsledning och hämta in en tremålsledning för att utjämna matchen. Matchdagboken hittas här. Kristian Enlund fotade, bilderna finns här nedanför.

Serien fortsätter i Kaskö den 6.11, där stöter herrarna på hemmalaget Vikings och seriejumbon FBC Asteroids.

Alla resultat, tabellen och kommande matcher hittar du här.