Herrarna vann över Mousetrap och tog äntligen poäng av Sparta

Herrarna lyckades bärga tre poäng i lördagens två matcher i Handelsläroverket i Vasa och är i allra högsta grad fortfarande med i tätstriden i zon 37 i division 5.

Detta efter en övertygande 8-3 vinst över Mousetrap och oavgjort 3-3 mot serieledande Sparta.

Laguppställningen i matcherna: Jarno Timonen (i mål mot Mousetrap) och Emilio Lassfolk (i mål mot Sparta), backparen Peter Söderlund (1+1) och Mats Backlund (0+2), Johan Nordgren (2 min) och Kim Hammarberg. Centrar: Rasmus Pihlaja, Henrik Hakala (2+0) och Richard Lähteenmäki (0+3). Ytterpar bildade Lassi Lähdesmäki (1+2, 2 min) och Jani Korpi (1+0) samt Nico-Petteri Saarela (2+2, 2 min) och Mika Kangasniemi (4+0).

Båda matcherna präglades av en stark defensiv, hela femmorna och målvakterna agerade som ett lag, och av det öppna spelet mot Sparta i Kaskö hade man lärt sig en hel del, för nu släppte herrarna inte till mera än en regelrätt kontring på två matcher, vilket får anses vara något av en bedrift när man jämför hur det såg ut i Kaskö för en vecka sedan.

Målskyttet fungerade också väl över hela linjen och de nykomponerade kedjorna fungerade riktigt bra.

Serien fortsätter den 6 februari i Botniahallen där herrarna möter FC Brändöpojkarna och Adonis.

Länkar till matchdagböckerna hittas här och här.

Tabeller, resultat från tidigare matcher och seriens poängbörs, hittar man som vanligt här.