Miehet aloittivat kahdella voitolla kotikentällä

Miesten kausi lähti parhaimmalla mahdollisella tavalla käyntiin kun kotiturnauksesta varmistettiin neljä pistettä.

Vaikkakin aika moni peluri puuttui aamupelistä saatiin kasattua kaksi täyttä ketjua Adonista vastaan. Emilio Lassfolk sai kunnian avata kauden maalilla, ja suoriutuikin mainiosti. Ketjut: Peter Söderlund (3+4), Mats Backlund (1+0) ja Lassi Lähdesmäki (2+2, 2 min) sekä Nico-Petteri Saarela, Vesa-Matti Rajala (0+1) ja Mika Kangasniemi (1+0) pakkipareina Janne Smeds (2 min) ja Kim Hammarberg (2+0) sekä Peter Lassfolk (0+1) ja Johan Nordgren (2 min).

Kauden avausmaali näki päivänvalon heti ensimmäisessä vaihdossa, 46 sekunnin kuluttua. Söddin kiersi maalin ja tiputti keskustaan Matsille ja rysty upposi saman tien. Sama Söddin teki toisen maalin kun otti Peter Lassfolkin avauksen haltuun ja väänsi pallon pömpeliin. Yhdeksännellä minuutilla Mika lisäsi 3-0 alivoimalla Veskun syötöstä. Jäähyllä Janne. Ensimmäinen erä päättyi 3-0 ja näytti ihan hyvältä, peli oli hyvin hallussa.

Toinen erä oli astetta tasaisempi ja vaikkakin Kim lisäsi johtoa heti alussa 4-0 erän alku oli kyllä Adoniksen. 4-1 tuli vaparikuvion jälkeen ja samalla tavalla lepsuiltiin myös 4-2 kavennuksen aikana. Vajaa minuutti tästä ja Milo sai taas kaivaa pallon verkosta. Tunnelma penkilläkin ehti jo vähäsen kiristyä kun turvalliselta tuntunut johto suli. Tällä hetkellä uusi tutkapari päätti ratkoa ottelun: Peter maalintekijänä ja Lassi tarjoilijana. Viisi minuuttia myöhemmin toisin päin 6-3.

Kolmannessa erässä pelailtiin, puolustettiin kurinalaisesti ja käytiin tekemässä kolme häkkiä. Viisi minuuttia kellossa ja Kim kuittaa päivän toisensa, Söddin alustaessa. Lassi teki vielä päivän toisensa, syöttöpiste taas Söddinille. Adonis kavensi vielä 4-8 ennen kuin firma Söderlund&Lähdesmäki kuittasi loppulukemat 9-4 tauluun.

Ottelupöytäkirja löytyy täältä.

Risto Nyholmin ottamia valokuvia löydät seuran facebook-sivuilla.

Päivän toisessa ottelussa vastaan tuli paikallisvastustaja Vikings joka myös kävi kuittaamassa ensimmäisestä ottelusta täydet pisteet.

Saragoza sai täydennystä rosteriin toiseen otteluun ja pystyi näin peluuttamaan kolmea hyökkäysvitjaa sekä kaksi pakkiparia. Jarno Timonen oli vuorossa maalilla ja pelasi – aivan kuten Milo päivän ensimmäisessä ottelussa – todella hyvin. Ketjut: Peter Söderlund (0+1, 2 min), Mats Backlund (1+0) ja Lassi Lähdesmäki (1+0), Nico-Petteri Saarela (1+1), Vesa-Matti Rajala (0+1) ja Mika Kangasniemi (1+0) sekä Jani Korpi (1+0), Kim Hammarberg (0+1) ja Rasmus Pihlaja. Pakkipareina Eero Haapala (2 min) ja Janne Smeds (0+1, 2 min) sekä Peter Lassfolk ja Johan Nordgren.

Maalittoman ekan erän jälkeen Saragoza sai aloittaa toisen erän ylivoimalla. Siellä sössiittin pallo vastustajalle ja Mikael Johansson kiitti ja kuittasi 0-1. Kuitti tälle tuli 22 minuutilla kun Jani ohjaili Kimin vedon maaliin. Eero sai vaarallisesta pelistä kakkosen ja Vikings kuittasi 1-2 Timo Koiviston toimesta. 28 minuutilla Nico ohjasi Veskun syötön maaliin ja tilanne kahden pelatun erän jälkeen näin 2-2. Kolmannen erän alku ratkaisi ottelun, Lassi teki 3-2 kolmen pelatun minuutin jälkeen, Mika lisäsi vajaan minuutin päästä 4-2 ja reilun minuutin siitä niin Mats ohjasi Jannen syötön maaliin. Vikings pääsi vielä kaventamaan alivoimalla kun kuusi sekuntia oli aikaa kellossa.

Ottelupöytäkirja löytyy täältä.

Valokuvia ottelusta, Hans-Henrik Nordströmin ottamia, löytyy seuran facebook-sivuilta.

Kausi jatkuu Kaskisissa 31.10.