SC Saragozan junnujen kiertopalkinto – Janne Tähkä -palkinto

Janne Tähkä on yksi Suomen ja ehkä koko maailman legendaarisimpia salibandypelaajia.  Hän uudisti lajia ja toi aikanaan lähes käsittämättömän taituruuden osaksi salibandya.  Tähkä on liki 10 vuotta pääsarjauransa päättymisen jälkeen yhä maan suuren yleisön keskuudessa tunnetuin salibandypelaaja. Hän oli urallaan persoonallinen ja värikäs lajin lähettiläs, joka jää historiaan myös ilmaveivin isänä. 14.12. 2015 salibandyn Hall of Fameen valittiin viisi ensimmäistä henkilöä. Janne Tähkä oli yksi heistä.

Jannen silmiähivelevää tekniikkaa ja kunniakasta uraa voi ihastella netissä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Janne_Tähkä

Janne Tähkä-pokaalin saaja on SC Saragozan arvokkain junioripelaaja. Saajan ei tarvitse olla seuran paras pelaaja. Pokaali jaetaan vuosittain SC Saragozan kauden päätöstilaisuudessa.

Pokaali on kiertopalkinto, jonka pelaaja saa haltuunsa vuodeksi ja hänen on pidettävä siitä hyvää huolta. Palkinnon kierto päättyy kun joku sen saanut juniori pelaa ensimmäisen kerran jonkun maan ylimmällä sarjatasolla, tai missä tahansa ikäkausimaajoukkueessa. Tällöin kyseinen pelaaja saa pokaalin lopullisesti haltuunsa.

Janne Tähkä-palkinnon perusteet

  1. Pelaaja voi saada palkinnon vain kerran ennen sen kierron päätymistä.
  2. Palkinnon saaja voi saada kuka tahansa 17-vuotias tai sitä nuorempi SC Saragozan toiminnassa mukana oleva juniori.
  3. Palkinnon saajan tulee käyttäytyä esimerkillisesti harjoituksissa, otteluissa ja pelikenttien ulkopuolella.
  4. Hänen tulee tukea ja opastaa joukkuetovereitaan ja olla hyvänä  esimerkkinä seuran muille junioreille.
  5. Hänen tulee otteluissa olla ystävällinen ja osoittaa kunnioitusta myös kaikille vastustajille, johtohenkilöille, tuomareille ja ottelutoimitsijoille.
  6. Hänen tulee hoitaa koulutyönsä parhaan kykynsä mukaan.
  7. Hänen tulee osoittaaa halunsa kasvaa pelaajana ja ihmisenä.
  8. Hänen tulee olla valmis osallistumaan aktiivisena toimijana seuran muidenkin, kuin oman jokkueensa otteluihin ja muihin tapahtumiin. 

Aikaisemmat kiertopalkinnon saajat: